Dilluns, 27 Maig 2013 10:10

Mig miler de persones, al bateig dels bastoners de Sedó

Valorar aquest article
(1 Votar)

La colla els Bastoners de Sedó, bastons, gralles i tabal, va celebrar el seu bateig oficial el passat dissabte 25 de maig amb una intensa jornada d’activitats. Al llarg del dia, unes 500 persones es van acostar fins al petit nucli de Sedó, dins el municipi de Torrefeta i Florejacs.  Una trentena d’integrants del grup, apadrinats per la colla Bastoners d'Esplugues i la de Mollerussa, que no va poder assistir a l’acte, van preparar diverses activitats de cultura tradicional que van omplir la jornada amb música, gegants, balls i d’altres mostres lúdiques i festives.

Acompanyats per la gegantona Eliardis de Florejacs, els diables "Carranquers" i els geganters de Cervera, la batucada de Sounddesecà, els bastoners de Sedó i els d’Esplugues van anar realitzant els balls durant el recorregut de la cercavila. Finalment, la placeta de Sedó va ser l’escenari dels diferents balls de lluïment, entre els que va destacar un ball conjunt a càrrec de les dues colles de bastons, mostra de l’agermanament que les acompanya. Durant els parlaments, Núria Magrans, alcadessa de Torrefeta i Florejacs, va felicitar els membres de la colla per haver endegat aquesta iniciativa popular, encoratjant-los a seguir gaudint del ball i de la companyia de gent del municipi i de la comarca; el conseller comarcal de cultura, Ramon Pintó, en la mateixa línia, va animar la colla a seguir treballant en pro de la cultura popular i la cohesió de la gent del territori; i finalment, Manoli Cabeza, cap de colla, va explicar l’origen dels Bastoners de Sedó,  l’entusiasme i la duresa amb la que estan treballant a favor de la cultura tradicional, va agrair als patrocinadors públics i privats el seu recolzament i va fer una menció especial a Mari Ángeles Juan, qui de manera voluntària ha confeccionat el vestuari dels balladors.

Després de coca i xocolata, la festa va continuar amb la xerrada sobre els bastoners a la Catalunya Central que Daniel Vilarrúbies, arxiver i músic expert en cultura tradicional, va impartir al local de Centre Social de Sedó i Riber. Un sopar amb unes 150 persones va cloure una jornada que va estar plena d’emoció i que va demostrar que els pobles petits també tenen la capacitat de fer grans coses i que també tenen uns elements tradicionals de gran recorregut i projecció.

Llegit 2290 vegades Darrera modificació el Dilluns, 27 Maig 2013 10:59

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar