Port Ainé ha modificat horaris per seguretat dels esquiadors a causa de les altes temperatures dels darrers dies. En les properes setmanes, els remuntadors funcionaran només des de les nou del matí fins a dos quarts de quatre de la tarda. El director comercial de Gran Pallars, Joan Cristòfor Pérez, ha explicat que en conseqüència s’ha abaixat el preu del forfet, que s’ha fixat a 20 euros per adults i 15 per a nens. Pérez recomana que s’esquiï de les nou del matí a la una de la tarda, hores en què la neu està en més bones condicions.
L’Obrador Xisqueta va posar en funcionament el passat 13 de desembre la botiga virtual de productes elaborats amb llana d’ovella xisqueta, www.xisqueta.cat. Amb la posada en marxa d’aquest web, Obrador Xisqueta esdevé el primer proveïdor de llana autòctona de l’Estat. Fins ara els artesans compraven la llana per transformar a Alemanya, Holanda o Nova Zelanda. Obrador Xisqueta neix amb l’objectiu de pagar la llana d’aquest tipus d’ovella a un preu just, donar a conèixer l’ofici de pastor, donar valor a l’ofici d’artesà i difondre la raça xisqueta.
Els constructors del Pallars Sobirà han decidit associar-se per afrontar l’actual situació de crisi econòmica. Els promotors de l’Associació plantegen crear una identificació de les empreses associades amb un distintiu de qualitat depenent dels serveis que ofereixen. Entre les propostes que s’han marcat per treballar destaca reclamar plans per incentivar la rehabilitació dels edificis i de manera específica un pla pilot exclusiu pel Pallars Sobirà per remodelar els nuclis antics dels pobles. Marc Guillem, membre de l’Associació, explica que és la primera vegada que el sector s’uneix per poder tenir veu pròpia. El sector de la construcció al Pallars Sobirà dóna feina a unes 1.300 persones.
L'Escola de Pagesos i Pastors, que va néixer fa un any al Pallars amb l'objectiu de garantir el relleu generacional a les explotacions ramaderes, en la seva segona edició amplia el seu àmbit d'actuació a l'Alta Ribagorça, la Garrotxa, el Ripollès i el Parc Natural del Montseny. En aquesta segona edició comptarà amb 23 alumnes. Durant un mes fan les classes teòriques i durant quatre mesos les pràctiques a explotacions ramaderes. La primera edició de l'escola finalitzarà la propera setmana amb molt bon resultat. Vanesa Freixa, responsable de l'Escola, explica que ara, tot i tenir relleu generacional els alumnes es troben amb manca de terres per poder muntar la seva pròpia explotació.
L'empresari andorrà Joan Viladomat ha adquirit el 50% de Gran Pallars, que explota els complexos de Portainé i Espot, a partir d'una ampliació de capital d'aquesta societat. En la junta d'accionistes de Gran Pallars celebrada ahir a Rialp, es va aprovar aquesta adquisició de la meitat de la societat de la mà de Viladomat i de Pas Grau Internacional (PGI), una filial de SAETDE, una de las empreses que explota Grandvalira. Durant la junta també es van establir les línies bàsiques que permetran tancar l'acord de gestió per als pròxims cinc anys amb l'Institut Català de Finances (ICF), actual propietari de Gran Pallars.
Obrador Xisqueta, dins el marc del Projecte Grípia, ha participat en la xolla de 22 explotacions ramaderes del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça que tenen ovelles de raça xisqueta. S'han obtingut prop de 9.000 quilos de llana d'ovella xisqueta i 4.000 quilos de llana d'ovelles que no estan dins del cens de raça autòctona però que pertanyen a aquestes explotacions ramaderes.
Dimecres, 01 Octubre 2008 02:00

Rialp inaugura el Pont de Santa Caterina

Coincidint amb la festa local de Sant Cosme i Sant Damià, l’Ajuntament de Rialp va inaugurar el passat dia 26 de setembre el pont de Santa Caterina. Antigament funcionava amb un sistema de corriola i a principis del segle XX es va començar la construcció d’un nou pont més pràctic. Paral·lelament a la construcció del nou pont, arribà la construcció de la nova carretera comarcal per un traçat diferent de l’utilitzat fins aquell moment. Com a conseqüència s’abandonà la construcció del nou pont. Fa 2 anys les obres es van reprendre.
Les empreses d’esports d’aventura del Pallars Sobirà han demanat, mitjançant una carta adreçada a Gran Pallars, que no obri les instal·lacions d’Sports Center com a empresa d’esports d’aventura. Els empresaris creuen que aquesta activitat ja la supleixen la resta d’empreses de la comarca. Els empresaris plantegen com a solució que aquestes instal·lacions, que disposen de magatzems, una piscina i un bar, se’n pugui beneficiar el conjunt de la comarca. (+)
Joventuts Musicals i l’Escola de Música Itinerant del Pallars Sobirà van participar en el Festival d’Acordió d’Arrasate, al País Basc, amb un total de 8 participants. Tots ells van aconseguir medalla. Arnau Colom i Serni Ambrós van competir en la categoria de 10 a 12 anys i es van endur la medalla de plata. Pel que fa a Roser Gabriel, va ser la millor de la seva categoria, de 12 a 14 anys, i es va aconseguir la medalla d’or, la mateixa que van guanyar els membres del quintet d’acordió format per Mírima Prat, Laia Prat, Roser Gabriel, Pepita Peroy i Sandra Campoy. (...)
L’empresa Gran Pallars serà l’encarregada de gestionar les estacions d’esquí de Port Ainé i Espot la propera temporada. Està treballant a contrarrellotge per poder obrir les dos estacions pel Pont de la Puríssima. Entre les dos estacions hi treballaran uns 300 treballadors entre fixes i fixes eventuals. Una de les apostes de Gran Pallars és contractar els exempleats de Port Ainé segons va explicar el conseller delegat de l’empresa, Joan Sala. Pel que fa a les novetats de cara a la pròxima temporada hi ha la creació d’una central de reserves i el forfet conjunt per les dos estacions.
Pàgina 1 de 2