Articles filtrats per data: Dimecres, 26 Febrer 2014

La Val d’Aran regularà la recollida de bolets a tots els seus boscos i ho farà de manera gratuïta. El Conselh Generau expedirà un carnet gratuït, amb vigència per quatre anys, que permetrà a residents, propietaris de segones residències i gent que pernocti en establiments turístics de la Val d’Aran, poder recollir bolets als boscos sense cap cost. Amb aquesta regulació és vol foragitar les persones o grups que es dediquen a recollir bolets amb ànim de lucre. Carles Barrera, Síndic d’Aran, ha explicat que en determinades zones de Val es produeix un ‘’espoli reiterat’’ per part de persones que utilitzen els bolets per comercialitzar.

El Conselh Generau d’Aran serà qui entregarà els carnets als residents i als propietaris de segona residència o estalbiments als clients allotjats. Si es regalen carnets, es retirarà el talonari.

Aquesta mesura es començarà a aplicar a finals de març. Segons ha pogut saber Comarques de Ponent, les multes podrien anar des dels 90 euros fins als més de 6.000 en cas de persones reincidents.

 

Publicat a Viella