L’exposició Juguem amb el ratolí més famós, que es pot veure al Museu de Joguets i Autòmats de Verdú, ja ha superat la xifra dels 11.000 visitants, convertint-se així en una de les mostres més visitades de la història d'aquest equipament. A la mostra es poden descobrir una cinquantena de peces inspirades en aquest ratolí i de la seva companya inseparable, Minnie Mouse, del fons de la Col·lecció Mayoral. L'espai Juguem! ha programat tallers vinculats a l'exposició tots els dissabtes del mes de juliol al migdia, a més d'activitats diàries de dimarts a divendres a partir del 7 d'agost.
Dilluns, 13 Febrer 2012 01:00

Restauren la torre del castell de Verdú

Les obres de la quarta fase del projecte de restauració i recuperació del castell de Verdú van arrencar fa unes setmanes. Aquesta penúltima fase es centra especialment en el recinte de la Torre de l'Homenatge, de 25 metres d'altura, millorant els seus accessos per poder fer-la visitable. Així mateix, està previst reformar l'antic escenari de la Sala de l'Abat Copons i instal · lar els sistemes de calefacció i aire condicionat.
Verdú va celebrar el passat cap de setmana la 14a. Festa del Silló i Fira de la Ceràmica, que va comptar amb la participació de 29 ceramistes de diversos punts de Catalunya. La principal novetat d’aquest any fou la inauguració de la Ruta dels Murals de ceràmica pels carrers de la població. L’alcalde, Josep Riera, va explicar que es tracta d’un itinerari que inclou la visita a nou murals de ceràmica que situen comerços, entre d’altres, elaborats per ceramistes locals.
Verdú ha inaugurat aquest matí la deixalleria rural. L’alcalde, Josep Riera, ha explicat que aquesta instal·lació era necessària perquè "Verdú fa un any i mig que aplica el sistema de recollida porta a porta i els veïns en algún moment necessiten llençar residus el dia que aquests no es recullen, per això a la deixalleria hem habilitat un punt d’emergència”. També ha dit que la deixalleria era reclamada per la població perquè "permetrà reciclar electrodomèstics, piles, mobles, dissolvents, entre d’altres, i això augmentarà el percentatge de residus que reciclem”. S’ha de destacar que Verdú, des de la posada en marxa del sistema de recollida porta a porta, recicla un 60% de residus igual que la mitjana europea mentre que l'any 2009 només reciclava selectivament un 13,8%.
Verdú celebrarà la XIII edició de la Fira del Silló i la Ceràmica els dies 5 i 6 de juny que organitzen conjuntament l’Associació de Cantirers, Terrissers i Ceramistes El Vilar i l’Ajuntament de Verdú. La principal novetat d’enguany és la ubicació del certamen, les parades i les diferents activitats es desenvoluparan al nucli antic i a la plaça de l’Església a diferència de les darreres edicions que es duia a terme tot al centre de la vila. Segons el president de l’Associació El Vilar, Magí Sambola, va explicar que "el principal objectiu és atraure més visitants i acontentar els firaires”.
La companyia Microcosmos Teatre i l’Ajuntament de Verdú han signat avui al matí un acord de residència artística amb el qual la companyia, formada per Arnau Vinós i Júlia Mora, s’instal·larà a Verdú durant tres anys i convertirà la biblioteca Tomàs Pellissó, actualment en desús, en el seu local d’assaig i creació. A canvi, la companyia crearà una aula de teatre en la que podran participar tots els veïns del poble majors de 16 anys. La seva intenció és assajar cada setmana de dues a tres hores i oferir dues presentacions anuals, una per Nadal i l’altra pels volts de Setmana Santa.
Verdú començarà el proper dilluns 2 de novembre la recollida selectiva amb porta a porta, convertint-se així en el primer municipi de l’Urgell que utilitza aquest sistema. El passat divendres 30 d’octubre l’Ajuntament va repartir sis cubells per cada casa, així com un calendari amb els dies i les hores de recollida i un llibret informatiu on s’explica què, com i quan llençar la brossa. A més, es van celebrar dues reunions informatives per als veïns i es va fer un taller de classificar els residus.
Verdú celebra aquest cap de setmana la vintena edició de la Festa Bacus de la Verema i del Vi, que ha tingut com a pregoner al cantant de Lax'n'Busto, Salvador Alberch, que va substituir a Pemi Fortuny com a cantant al capdavant de la formació l'any 2006 i que encara és confós per molta gent. Alberch ha explicat en el seu discurs, el valor que tenen aquestes festes per mantenir la identitat i el món de la pagesia amb un treball que és la base de la societat. La festa Bacus l'organitzen els joves de vint anys del poble amb una junta que canvia cada quatre anys i que aquest any n'ha començat una de nova. Durant la festa s'han atorgat els premis de Piador de l'any.
L’Albert de Verdú i l’Anna de Tàrrega seran dos dels quatre cantants de l’Ska de l’Home Pilota del Museu de Joguets i Autòmats de Verdú. El passat divendres 7 d’agost una trentena de joves d’entre 8 i 14 anys van participar al càsting per ser els futurs cantants d’aquest hit musical. El càsting va consistir en tres proves: cantar dues cançons i ballar-ne una altra.
Amb el títol 'Mecanismes Màgics', el Museu de Joguets de Verdú exposa fins el 2 de novembre algunes peces de la valuosa col·lecció d'autòmats de Lluís Ribas, considerat una de les 'autoritats mundials' en aquest àmbit. Tal com el seu títol indica, algunes de les figures mecàniques fan 'màgia' simulant levitacions o desaparicions de l'escenari.
Pàgina 1 de 4