Dijous, 12 Febrer 2015 08:53

Cervera, amb 11 desfibril·ladors, és la primera ciutat cardioprotegida de Lleida

Valorar aquest article
(0 vots)

Amb un total d'11 desfibril·ladors distribuïts en diversos equipaments municipals i les tres farmàcies, Cervera és des d'aquesta setmana la primera ciutat de la demarcació de Lleida i la tercera de Catalunya, després de Barcelona i Reus, que disposa de la qualificació de 'ciutat cardioprotegida' . La capital de la Segarra forma part, doncs, de la iniciativa impulsada per l'Associació Barcelona Salut (ABS).

En l'acte de presentació de dimarts, que va tenir lloc a l'Auditori Municipal i va reunir una quarantena de persones, l'alcalde, Ramon Royes, es va mostrar molt orgullós de liderar la primera ciutat de Lleida que aposta per la salut de les persones i per salvar vides. No obstant això, va assegurar que encara queda molt per fer en referència a la tasca de difusió. Royes va dir que de moment la Paeria durà a terme dos cursos massius per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors. Estaran oberts a tothom i un d'ells s'adreçarà especialment als veïns vinculats al món de l'esport. La Paeria ha invertit 16.000 euros en aquest projecte, que estan finançats per la Diputació de Lleida.

El doctor Josep Brufau, president de l'Associació Barcelona Salut (ABS), va destacar que és important que els pobles i les ciutats es conscienciïn de la importància d'estar cardioprotegits ja que "la mort sobtada es pot evitar si sabem actuar de forma ràpida i precisa i si tenim els elements necessaris, en aquest cas desfibril·ladors, a l'abast". El doctor Brufau també va fer referència a la importància que les farmàcies comptin amb aparells desfibril·ladors ja que són "el principal i més proper punt d'accés al sistema sanitari".

Després de la presentació va tenir lloc una breu demostració pràctica de com cal utilitzar un desfibril·lador portàtil.

La mort sobtada cardíaca va provocar a Catalunya més de 3.000 defuncions el 2013 i pot afectar qualsevol persona de forma inesperada. Aquesta patologia multiplica per 18 les morts produïdes en accidents de trànsit.

Llegit 898 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar