Dijous, 07 Setembre 2017 09:12

Multitudinària Aquelarre XL

Valorar aquest article
(0 vots)
El Mascle Cabró després de l'Escorreguda. El Mascle Cabró després de l'Escorreguda. Laia Pedrós

El 40è aniversari de l’Aquelarre de Cervera va ser un èxit rotund amb més de 30.000 visitants durant tota la setmana. El dia més fort va ser el dissabte, que va rebre unes 20.000 persones.

Per celebrar l’efemèride, el cerverí Albert Parra d’Alea Teatre va tornar a sorprendre el públic amb un espectacle vist en un angle de 360 gràcies carregat d’espectacularitat. Elements aeris sobrevolaven els caps dels assistents que van omplir Cal Racó, mentre diferents elements  mòbils i un vaixell s’obrien pas. Aquest últim portava a bord les ànimes mortals que, de camí al paradís terrenal, es deixaven seduir per les forces del mal canviant el seu rumb, cap a l’infern. Aquest xoc de forces, entre el bé i el mal i la mort i la purga de l’ànima, fou el fil conductor d’aquest muntatge que va servir per invocar i fer aparèixer el màxim protagonista de la jornada, el Mascle Cabró. Aquest va aparèixer damunt d’un gran drac envoltat del foc de l’infern i al ritme de música en directe interpretada en unes bastides per 8 músics locals.

La nit va acabar, com ja és tradició, amb l’escorreguda del Mascle Cabró, que va provocar la catarsi malèfica ruixant a un públic molt entregat.

El foc és un dels principals elements de l’Aquelarre i una de les cites més importants dels Diables Carranquers. Durant els tres dies d’Aquelarre es van cremar 380 quilos de pólvora. En aquesta 40a edició, els Carranquers van estar acompanyats del Ball de Diables de Ribes Colla Jova i el Ball de Diables de Tarragona. No hi va faltar el Ball de la Polla i el gran Foquera.

L’Aquelarre també és música. Enguany el cap de cartell va ser La Pegatina que va deixar petita la plaça Pius XII.

Dissabte a la tarda es va celebrar l’Aquelarret, la cercavila infantil que commemorava 20 anys, i tot el cap de setmana va obrir portes la Fira del Gran Boc dedicada a l’esoterisme i les teràpies alternatives, que també complia dues dècades, a la Universitat. 

Creu Roja no va haver d’atendre cap incidència greu i el nou estand de prevenció d’agressions sexistes va atendre 8 persones que havien estat magrejades.

 

Llegit 75 vegades Darrera modificació el Dijous, 07 Setembre 2017 09:49

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar