Dimecres, 20 Setembre 2017 16:05

Cervera celebra els 100 anys de futbol a la ciutat

Valorar aquest article
(0 vots)
Foto de grup de jugadors actuals i històrics del Cervera amb la junta. Foto de grup de jugadors actuals i històrics del Cervera amb la junta. Laia Pedrós

La capital de la Segarra va acollir el passat 16 de setembre la jornada central de celebració del centenari de l’arribada del futbol a la ciutat amb una jornada de retrobament amb totes aquelles persones vinculades al Club Futbol Esportiu Cervera al llarg de la història. Un dels moments més destacats va ser el partit que van disputar els veterans del Cervera amb els veterans del Barça fet que va permetre veure, entre d’altres, Guillermo Amor, Tente Sánchez, Goicoechea així com Carles Rexach, aquest últim d’espectador. L’arribada dels veterans del Barça va fer que el camp s’omplís de nens amb banderes que van assaltar als històrics jugadors per demanar-los fotos i autògrafs. També es va poder veure una rèplica de la copa de la Champions.

En acabar, va tenir lloc un sopar al pavelló poliesportiu que va reunir més de 400 persones entre històrics jugadors i socis del club.

La celebració del centenari del futbol a Cervera seguirà aquesta setmana amb la inauguració d’una exposició retrospectiva al Museu Comarcal. El president del club, Ramon Bernaus, va agrair l’aportació de la gent, “tenim molt material per escollir entre fotos, vídeos, xandalls, copes, banderoles ...”. Bernaus va destacar que la mostra permetrà veure l’evolució cultural i industrial de la ciutat a partir del futbol.

Cal recordar que el primer document trobat que fa referència al futbol de Cervera és un manifest que data del 7 de juliol de 1916 en què es pot llegir: ‘Cerverins, Essent-ne tan necessari la fundació d’un camp d’sports no solament per esbarjo i distracció, sinó també per la salut física i moral en que avui n’està tant necessitada la nostra juventud… ‘. Llavors es va constituir el Club Cerverí de Sports amb l’historiador Agustí Duran i Sanpere de president. Al cap del temps i de passar per temporades de tot tipus, el club es va transformar en l’actual Club Futbol Esportiu Cervera, que compta amb 200 socis i té dos equips, a Segona Catalana i juvenils. Des de fa 25 anys també té escola de futbol amb 200 jugadors i un total de 17 equips. Durant 11 anys va comptar amb un equip de dones que des de fa una dècada es va constituir com a club propi en l’especialitat de futbol sala.

Llegit 94 vegades Darrera modificació el Dijous, 21 Setembre 2017 18:41

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar