Dimecres, 25 Octubre 2017 16:31

La restauració de la façana de la Universitat de Cervera al carrer Canceller Dou, pel novembre

Valorar aquest article
(0 vots)
Signatura de l'acte d'inici d'obres. Signatura de l'acte d'inici d'obres. Paeria de Cervera

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes; l’arquitecte tècnic Francisco Reina, en representació de l’Incasòl; i l’arquitecta Mercè Costa, de la Direcció General de Patrimoni Cultural, han signat l’acta d’inici d’obres del projecte de restauració de la façana del carrer Canceller Dou de la Universitat de Cervera.

Les obres aniran a càrrec de l’empresa Rècop, restauracions arquitectòniques, que se les ha adjudicat per un import de 168.733 euros + IVA. Els treballs, que començaran durant la primera quinzena de novembre, tenen un termini d’execució de sis mesos.

Aquesta actuació, pendent de fa anys, l’executa la Generalitat de Catalunya després d’atendre la petició de la Paeria de Cervera. Royes va sol·licitar al Departament de Cultura una actuació urgent en aquesta façana pel seu estat de degradació i el perill de despreniments.

L’edifici de la Universitat de Cervera és propietat de la Generalitat de Catalunya, ens que assumirà el total del pressupost de les obres de restauració, a través de l’Incasòl, en el marc de l’1% Cultural.

L’actuació preveu la recuperació dels paraments d’estucat amb morter de calç, la reconstrucció dels sis balcons amb llosa de pedra, la rehabilitació de les cornises i el sòcol de pedra, la neteja i consolidació dels volts de pedra de les finestres, i la restauració i pintura de la fusteria de finestres i portes.

Llegit 179 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar