Dimarts, 06 Febrer 2018 10:39

Nombren Agustí Duran i Sanpere fill predilecte de Cervera a títol pòstum

Valorar aquest article
(0 vots)
Moment de l'entrega del reconeixement a la seva filla, Eulàlia. Moment de l'entrega del reconeixement a la seva filla, Eulàlia. Laia Pedrós

La Paeria de Cervera va nombrar el passat 5 de febrer a l’historiador, arxiver i arqueòleg Agustí Duran i Sanpere fill predilecte de la ciutat a títol pòstum. L’alcalde, Ramon  Royes, va dir que “aquest és un acte de justícia inqüestionable ja que Agustí Duran i Sanpere és una figura clau per entendre la ciutat i el país”.

L’acte va comptar amb la presència de la filla de l’historiador, Eulàlia Duran, que va ser nombrada filla adoptiva de la ciutat l’any 1994. Eulàlia Duran va explicar que la màxima del seu pare era que “has de crear una necessitat perquè et donin diners i t’ajudin, no has d’esperar mai”. També va dir que el seu pare ho guardava i ho documentava tot “per por de què la gent oblidés, el seu objectiu principal era salvar el patrimoni i salvar de l’oblit el passat”.

 A Cervera, Agustí Duran va impulsar la biblioteca, l’arxiu i el museu. Per això, en l’acte van intervenir-hi les seves directores, Sara Vendrell (a través d’un comunicat ja que no hi podia assistir), Dolors Montagut i Carme Bergés. També van descriure la figura d’Agustí Duran i Sanpere els historiadors Josep Maria Llobet i Teresa Salat.

La directora del Museu Comarcal de Cervera va apuntar que “Duran i Sanpere entenia la cultura d’una manera generosa, global i compromesa” mentre que la directora de l’Arxiu Comarcal de la Segarra va posar en valor “la correspondència i la col·lecció fotogràfica del seu arxiu personal”.

A banda d’Agustí Duran i Sanpere, són fills predilectes de Cervera l’historiador i polític Josep Benet i Morell (1920-2008), que va rebre la distinció el 1991; el poeta Jaume Ferran (1928-2016), nomenat el 2001), el pilot de motociclisme Marc Márquez (1993), distingit el 2014, i la farmacèutica i escriptora Rosa Fabregat (1933), que va rebre la distinció el 2017 i que també va assistir a l'acte d'homenatge a Agustí Duran i Sanpere.

Llegit 219 vegades Darrera modificació el Dimarts, 06 Febrer 2018 22:10

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar