Dimarts, 13 Febrer 2018 13:32

El compositor Antoni Ros Marbà, que enguany compleix 80 anys, serà el primer padrí del Festival de Pasqua de Cervera

Valorar aquest article
(0 vots)
El compositor Antoni Ros Marbà a la presentació del festival. El compositor Antoni Ros Marbà a la presentació del festival. Laia Pedrós

El Festival de Pasqua de Cervera, que celebrarà la seva 8a edició entre el 22 de març i l'1 d'abril, estrenarà enguany la figura del Padrí del Festival, un nou projecte que vol encarnar en una personalitat de prestigi reconegut, l'ambaixada del certamen tant a Catalunya com a nivell internacional. L'organització ha volgut inaugurar aquesta nova figura amb el mestre Antoni Ros Marbà, el qual també assistirà al festival en qualitat de director i compositor amb la preestrena del concert de celebració del seu 80è aniversari amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona on presentarà la seva nova sardana 'Quatre vegades vint', i que després es repetirà al Palau de la Música. 

El Festival de Pasqua representarà aquest 2018 un total de 10 produccions musicals diferents, 7 seran estrenes absolutes, que es concentraran en 12 concerts. El regidor de Cultura, Jaume Rossich, ha explicat que el pressupost del certamen és de 82.000 euros, uns 4.000 euros més respecte l'any passat que l'organització preveu recaptar amb les entrades.

El compositor Ros Marbà ha presidit la presentació del 8è Festival de Pasqua a Cervera on ha destacat "els valors musicals" que estan sortint de la ciutat i que "trobem en orquestres d'aquí i de fora". Antoni Ros Marbà ha assegurat que "Cervera és el bressol de músics" i ha posat en valor "la pedagogia musical que ha tingut i té la ciutat".

Per la seva part, el director artístic del Festival de Pasqua, Josep Maria Sauret, ha explicat que l'objectiu del certamen és que "la música clàssica catalana arribi a tothom, a tots els públics, buscant el punt d'equilibri entre grans intèrprets catalans i joves valors". També ha assegurat que "la música clàssica catalana no és una excepció sinó que és un fet universal que ha de ser normal en els nostres dies". 

Finalment, la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha qualificat "Cervera com un punt estratègic cultural important amb la celebració d'aquest festival", que ha elogiat perquè "ajuda a refermar l'aposta cultural del territori". 

Altres produccions musicals destacades pensades estrictament per ser representades al festival que es podran escoltar enguany a Cervera són la versió per a cor i piano del Requiem d'Albert Guinovart amb el propi compositor al piano i el Cor Jove de l'Orfeó Català (dissabte 24 de març, 9 de la nit, Paranimf de la Universitat); el programa que oferirà la Coral Cantiga dedicat als grans mestres de la polifonia catalana del segle XX i XXI (divendres 30 de març, 9 de la nit, Paranimf de la Universitat), i la integral de cançons i danses de Frederic Mompou a càrrec del pianista Jordi Masó (dissabte 31 de març, 7 de la tarda, Paranimf de la Universitat).

Pel que fa als concerts de proximitat, descobriran un nou espai singular de Cervera, el celler dels Encants del Llibre amb l'actuació d'Oriol Romaní amb el seu clarinet (divendres 30 de març, 2/4 de 12 i 1 del migdia). L'altre concert de proximitat, que tindrà lloc a l'església de Sant Joan Degollat, anirà a càrrec del Quartet Teixidor, que oferirà una actuació d'homenatge al professor Josep Lluís Guzmán amb les obres que va composar per a corda (dissabte 31 de març,  2/4 de 12 i 1 del migdia).

Completaran el programa el concert escolar a càrrec de Barcelona Gospel Messengers (dijous 22 de març, 11 del matí, Gran Teatre de la Passió); l'actuació de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb música d'Eduard Toldrà i Rafael Ferrer (dijous 29 de març, 9 de la nit, Paranimf de la Universitat); el concert gastronòmic amb Salva Racero a la veu, cantant durant més de 10 anys de Lax'n Busto que estrena el seu nou projecte en solitari, i Dani Garcia al piano (dissabte 31 de març, 10 de la nit, Auditori), i finalment, el concert a l'orgue Tepatti del 1895 amb l'orguista italià Guido Iotti (diumenge 1 d'abril, 7 de la tarda, església de Sant Agustí). 

Durant 7 dies està previst que passin per Cervera més de 200 intèrprets que oferiran més de 1.000 minuts de música en viu en un total de 6 espais diferents. 

 

Llegit 157 vegades Darrera modificació el Dimarts, 13 Febrer 2018 20:24

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar