Dimecres, 16 Maig 2018 13:56

El Consell de la Segarra i ASPID impulsen l’emprenedoria integrant bones pràctiques de RSE

Valorar aquest article
(0 vots)
Signatura del conveni. Signatura del conveni. Consell Comarcal de la Segarra

L’Associació ASPID i el Consell Comarcal de la Segarra han signat un conveni de col·laboració per dur a terme programes, actuacions i acords orientats al suport i l’acompanyament als emprenedors en el procés de creació de la seva pròpia empresa, oferint l’assessorament perquè puguin consolidar la seva activitat econòmica amb la integració de bones pràctiques de responsabilitat social empresarial. L’acord també inclou la promoció i la divulgació de l’emprenedoria i l’autoocupació a la comarca de la Segarra.  

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Comarcal de la Segarra, amb la presència del president comarcal, Xavier Casoliva, i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho. Casoliva ha explicat que el conveni servirà per augmentar el nombre de negocis a la comarca que integrin bones pràctiques de responsabilitat social empresarial mentre que Bendicho ha dit que l’Obra Social “la Caixa” ha posat en marxa a tot l’Estat el nou servei d'autoocupació en el marc del programa 'Incorpora' i ASPID és l’entitat responsable de desenvolupar-lo a les comarques de Lleida.

L’associació lleidatana desenvoluparà en l'àmbit de la Segarra l’assessorament i l’acompanyament individualitzat a emprenedors; la confecció del Pla d’Empresa i les anàlisis de viabilitat, amb la corresponent emissió del certificat de viabilitat; l’assessorament en la recerca de finançament en els primers passos d’inici de l’activitat, que es fa a través de la disposició d’una consultora financera experta que ajuda a analitzar la viabilitat; l’assessorament sobre els ajuts, els avantatges i les bonificacions; l’assessorament i l’accés a finançament bancari.

Per desenvolupar totes aquestes accions, ASPID disposarà de professionals de l’àmbit social i d’empresa que desenvoluparan aquestes accions a la pròpia comarca. A més, es cedirà a l’associació una sala d’atenció individualitzada de la seu del Consell Comarcal.

Per la seva part, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra informarà, orientarà i derivarà els ciutadans i les ciutadanes interessades en crear una empresa o en fer-se autònoms als Serveis d’Autoocupació i Emprenedoria d’ASPID. També difondrà pels seus mitjans i a través de la seva xarxa d’agents de promoció econòmica els serveis d’autoocupació i emprenedoria, fruit de la col·laboració amb ASPID, i comptarà amb aquesta associació per engegar noves iniciatives, projectes, jornades o altres accions de promoció de l’emprenedoria i l’autoocupació a la comarca.

Llegit 131 vegades Darrera modificació el Dimecres, 16 Maig 2018 14:13

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar