Dimarts, 10 Juliol 2018 13:33

Més de 200 alumnes inscrits al Curs Internacional de Música i 14 concerts, al Festival Internacional de Cervera

Valorar aquest article
(0 vots)
La presentació ha tingut lloc a l'auditori. La presentació ha tingut lloc a l'auditori. Càtedra Emili Pujol

Del 22 al 29 de juliol, Cervera tornarà a viure una nova edició de la Càtedra Emili Pujol, una iniciativa cultural que consta de tres grans eixos: el Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers.

Després de 38 anys ininterromputs, la Càtedra Emili Pujol segueix sent un dels esdeveniments musicals cabdals en l’àmbit cultural i pedagògic català. Durant aquest període, s’han format milers de músics en el marc del curs, s’han pogut escoltar centenars de concerts al festival i s’han exposat milers i milers d’instruments a la Fira de Lutiers.

En aquesta nova edició del curs, ja hi ha inscrits més de 200 alumnes arribats des de Catalunya, des d’altres punts de l’Estat o fins i tot de països com Alemanya, França, Holanda o Itàlia. Per al seu aprenentatge, es comptarà amb 28 professors d’alt nivell que també procedeixen de diferents països. Com a novetats, en les disciplines s’incorpora l’especialitat de banda i en l’equip de professors s’afegeixen Gisella Curtolo, al violí,  i Erica Wise, al violoncel.

Pel que respecta al Festival Internacional, que se celebra de forma paral·lela al curs, s’han programat 6 concerts que tindran lloc entre el Pati i el Paranimf de la Universitat de Cervera. D’aquesta manera, el públic podrà escoltar, entre d’altres, a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, un emotiu concert dedicat al mestre Lluís Virgili o un repertori de tangos amb el protagonisme d’un violoncel construït per Giovanni Grancino el 1694.  Aquests concerts seran complementats per les 8 actuacions que es viuran en el marc del Vila Closa, una extensió del Festival amb concerts de format reduït i en espais singulars de la ciutat.

L’altre gran eix de la Càtedra és la Fira de Lutiers, que enguany està d’aniversari ja que arriba a la seva 15a edició. Per celebrar-ho, el 25 de juliol es reuniran als passadissos de la Universitat més lutiers que mai: un total de 20 lutiers i una trentena de professionals. Enguany, hi haurà tres lutiers de vent amb la incorporació del taller Rigoutat de París i la novetat del lutier de vent metall, Tamir Akta Galileo  Dolce, des d’Israel.

Llegit 214 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar