Dilluns, 30 Juliol 2018 10:45

Èxit de public sense precedents en la 38a Càtedra Emili Pujol de Cervera

Valorar aquest article
(0 vots)
Foto de grup dels alumnes del curs. Foto de grup dels alumnes del curs. Jordi Prat

Després d'una intensa i frenètica setmana musical, la 38a edició de la Càtedra Emili Pujol de Cervera va abaixar el teló dissabte amb el concert dels més de 200 alumnes del curs que, dirigits per Manel Valdivieso, van interpretar obres de H.Purcell, I. Txaikowsky , A.Copland i E. Grieg al pati de la Universitat. Per la seva banda, en el marc del Vila Closa, el Museu Comarcal va acollir dos recitals dels alumnes de corda i vent.

Des de l'organització han valorat l'edició d'enguany com a "històrica" ​​per l'èxit de públic sense precedents del festival. Els 14 concerts programats, 6 al festival i 8 a Vila Closa, van superar el 100% de l'aforament disponible i en molts casos fins i tot es va haver d'ampliar el nombre de cadires per fer front a l'àmplia demanda d'espectadors. Així, els 6 concerts del festival van superar els 600 espectadors, sent l'inaugural, a càrrec de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l'Orquestra Andreví, el més multitudinari, amb gairebé un miler de persones.

Un dels altres apartats de la Càtedra Emili Pujol que va tornar a registrar unes bones xifres és el curs de música amb més de 200 alumnes arribats des de diversos punts de Catalunya, de la resta d'Espanya o de països com Holanda, Itàlia, França o Alemanya, interessats en el mestratge de 13 instruments diferents de corda, vent, piano, música de cambra, banda i orquestra simfònica. El curs va comptar amb 28 professors d'alt nivell procedents de diferents països i, aquest any es va incorporar a la banda, com a nova formació instrumental i, en l'equip de professors es van afegir Gisella Curtolo, Ludmila Railean, al violí; Erica Wise, al violoncel i Dani Garcia i Albert Gimenez, al piano. Una primera enquesta ràpida de valoració va certificar, segons va apuntar l'organització, la satisfacció general dels alumnes, la majoria dels quals es van mostrar disposats a repetir l'experiència formativa en els propers anys. Un altre punt que va possibilitar aquest augment d'alumnes són les ajudes que ha concedit l'Obra Social de La Caixa, que van beneficiar a un total de 35 estudiants.

Al festival i al curs de música es va sumar dimecres la Fira de Lutiers, que aquest 2018 va arribar a la seva 15a edició totalment consolidada i dedicada per primer cop al violoncel. El certamen va comptar amb la participació de 16 tallers entre els quals es van incorporar tres luthiers de vent com el taller Rigoutat de París i el lutier de vent metall Tamir AKTA Galileu Dolce, des d'Israel. Durant la jornada, el públic va poder gaudir d'un violoncel Giovanni Grancino de 1694, una autèntica peça de museu. En aquest sentit, Estefania Balcells, una de les coordinadores del curs de música, va destacar que "la Fira de Lutiers de Cervera és única a Espanya i una de les més importants del sud d'Europa pel que serà la llavor per crear un gremi de luthiers, fet que s'està plantejant el sector".

Cervera serà l'any vinent Capital de la Cultura Catalana i la Càtedra Emili Pujol serà una de les protagonistes. En aquest sentit, l'organització ja està preparant diversos actes especials d'acord amb aquesta capitalitat.

Llegit 185 vegades Darrera modificació el Dilluns, 30 Juliol 2018 10:55

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar