Dimecres, 30 Gener 2019 17:33

La Segarra projecta liderar en un any el reciclatge a Catalunya

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del nou projecte. Presentació del nou projecte. Consell Comarcal de la Segarra

La Segarra, que és actualment la cinquena comarca que millor recicla de Catalunya amb un 53,7%, projecta arribar al 60% l’any 2020, igualant d’aquesta manera Osona, que és la comarca que lidera el reciclatge a Catalunya.

Entre les noves mesures que implantarà la Segarra hi ha l’ampliació al febrer del sistema de recollida porta a porta a Sanaüja i al març a Sant Ramon, de manera que juntament amb Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim, aquest sistema de recollida arribarà al 87% dels veïns de la comarca. En aquestes localitats el residu ja es controla a través d’un xip que permet saber qui recicla bé i qui no. La resta de la comarca, unes 90 poblacions on hi viuen 3.000 veïns, tindrà enguany un xip de control únicament per al residu no reciclable, és a dir, el que s’enterra a l’abocador.

Als pobles de menys 250 veïns enguany també s’hi instal·laran compostadors comunitaris. Serà la primera comarca de Catalunya on s’aplicarà de forma general aquest sistema, a excepció dels pobles que fan el porta a porta. El projecte preveu també erradicar els contenidors dels carrers que hi ha als pobles petits i dissenyar unes illes de reciclatge, com la de Vergós Guerrejat. D’aquesta manera, els veïns utilitzaran aquest espai per dipositar les deixalles. Cal dir també que als pobles on ja hi ha àrees de reciclatge, aquestes funcionaran vigilades els set dies de la setmana per tal d’evitar els abocaments incontrolats que tenen lloc actualment.

Amb aquestes mesures, la Segarra preveu igualar el reciclatge en els llocs on es fa el porta a porta, que assoleix xifres del 70%, i els pobles on s’ha fet fins ara la recollida mitjançant contenidors, on el reciclatge no supera el 30%.

El Consell de la Segarra va presentar el passat 29 de gener a la sala Francesc Buireu de Cervera el nou projecte de gestió de residus a la comarca. L’acte va ser presidit pel president de l’ens comarcal, Xavier Casoliva i pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

 

Llegit 63 vegades Darrera modificació el Dimecres, 30 Gener 2019 17:42

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar