Dilluns, 04 Febrer 2019 11:23

Cervera acull el Cant de les Completes

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge d'arxiu del Cant de les Completes. Imatge d'arxiu del Cant de les Completes. Jordi Prat

El Cant de les Completes del Santíssim Misteri, una obra singular de la música litúrgica catalana del segle XIX, s'interpretarà aquest dimarts, a les 8 del vespre, a l’església gòtica de Santa Maria de Cervera. El cant es caracteritza per combinar la música de l’església i l’esperit popular. El Cant de les Completes  forma part de les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 i s'emmarca en la Festa Major del Santíssim Misteri de la capital de la Segarra. Aquesta ha entrat a tràmit per ser reconeguda amb el màxim nivell de protecció previst per part de la Generalitat: la declaració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

Les Completes de Cervera és una cantata de caràcter religiós i popular amb un text litúrgic originari de l'Edat Mitjana i música de la segona meitat del segle XIX. 

Al Cant, hi prenen part l’orquestra, el cor (a quatre veus mixtes) i els solistes, sota la direcció de Xavier Puig. Els espectadors podran sentir la versió simfònica revisada de les partitures compostes el 1870 pels mestres de capella Joan Pont i Salvador Vidal.
 

Llegit 87 vegades Darrera modificació el Dimecres, 06 Febrer 2019 17:03

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar