Dijous, 09 Maig 2019 10:47

Cervera acull la 25a Trobada de Corals de Secundària de Catalunya amb uns 5.000 alumnes d'ESO

Valorar aquest article
(0 vots)
Un dels dos concerts multitudinaris. Un dels dos concerts multitudinaris. Comarques

Cervera acull aquest dijous la 25a edició de la Trobada de Corals de Secundària de Catalunya, que la participació d’uns 5.000 alumnes d’ESO de més d’un centenar de centres d’ensenyament. Distribuïts en dos torns, els alumnes ofereixen dos concerts multitudinaris al Gran Teatre de la Passió acompanyats amb les orquestres Andreví, juvenils dels conservatoris de Cervera, Lleida, Vila-seca i l’IEA Oriol Martoll de Barcelona.

Mentre es desenvolupa el primer concert a l’interior del teatre, la meitat dels participants de la trobada prenen part de les activitats de dinamització que hi ha organitzades als carrers de Cervera, activitats a l’espai comprès entre la plaça de la Universitat i la plaça Pius XII. En aquesta zona, els alumnes poden moure’s lliurement i conviure amb els seus companys de la trobada.

L’acte és presentat per l’actor i músic lleidatà Ferran Aixalà. A l’exterior del teatre, el percussionista Santi Serratosa condueix un dels tallers de dinamització.

La Trobada de Corals va néixer a Barcelona fa 25 anys de la mà del professor de música d’institut Constantí Sotelo amb 400 alumnes i 25 anys després, a la trobada d’enguany hi participen un centenar de corals de centres d’ESO d’arreu de Catalunya, amb una mitjana de quaranta cantaires cadascuna i un total aproximat de 4.600 alumnes. Aquest és un dels esdeveniments educatius més multitudinaris del calendari escolar.

Llegit 49 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Maig 2019 11:39

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar