Dimecres, 15 Maig 2019 09:58

Joan Santacana, cap de llista d'ERC-MES a Cervera

Valorar aquest article
(0 vots)
Joan Santacana. Joan Santacana.

-       Biografia

Joan Santacana Vélez, 60 anys. Soc Tècnic Superior de la Generalitat de Catalunya i actualment ocupo el lloc de Director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Soc militant d’ERC i actualment soc regidor a la Paeria de Cervera.

 

-       Quin és el seu lema de campanya?

El lema de campanya de la meva candidatura és “Cervera, parla!”. Volem que la Paeria sigui més oberta a la participació de la ciutadania i amb el lema animem a la població cerverina a fer-ho. 

 

-       Projecte estrella?

No ens agrada parlar de “Projectes estrella”, aquest és un concepte massa proper a la venda d’un producte concret. El que nosaltres proposem és la creació d’eines que permetin fer una Cervera per a tothom, començant per l’aprovació del Reglament de veritable participació ciutadana que obria aquesta possibilitat fent possible pressupostos participatius, intervenció de la ciutadania i entitats en els Plens, creació de Consells de Ciutat, Nuclis Agregats i Sectorials, ...

Així les cerverines i cerverins seran protagonistes de la definició de polítiques, de la seva priorització i del seu control.

Creiem en la multiplicitat de projectes coordinats, més que en l’impuls de projectes estrella.

 

-       Quines polítiques vol prioritzar?

Cerquem la cohesió de tota la societat cerverina, on totes i tots tinguin les mateixes oportunitats i vegin materialitzats els seus drets individuals i socials, on no hi hagi discriminacions per raó de sexe, edat, origen, capacitats, orientació sexual, ..., on la fraternitat imperi.

Les polítiques que fan possible això són les polítiques socials: serveis socials, salut, educació i ocupació, principalment. 

 

-       Per què es presenta?

Em presento com alcaldable per esperit de servei. Perquè, modestament, crec que puc aportar el meu esforç i el meu treball per fer una Cervera més plena, on sigui amable viure-hi i tothom hi trobi les seves oportunitats. 

Vaig postular-me per a encapçalar la llista d’ERC-MES i les meves companyes i companys em van fer l’honor d’acceptar aquesta proposta.

 

- Com voldria que fos Cervera en un futur?

Cohesionat, participatiu i feliç.

 

- Tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

S’ha fet bé la conversió en zona de vianants del nucli antic, la difusió de la marca Cervera i el suport al procés sobiranista.

Cal millorar la participació de la ciutadania, el control de la despesa i la transparència en la gestió.

Llegit 118 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar