Dimarts, 04 Juny 2019 09:40

La CUP de Cervera descarta entrar a govern amb ERC i JxCAT

Valorar aquest article
(0 vots)
Membres de la candidatura celebrant els dos regidors. Membres de la candidatura celebrant els dos regidors. CUP Cervera

La CUP de Cervera ha emès un comunicat en què informa que “descartem qualsevol negociació conjunta amb ERC i Junts per Cervera, amb el ferm convenciment de la possibilitat real i factible d’un govern sobiranista i amb la majoria suficient per poder aplicar els seus respectius programes electorals pactats després de la negociació”.

Els cupaires expliquen que la darrera setmana s’han reunit separadament amb representants de les dues llistes més votades a la ciutat: ERC i Junts per Cervera. Segons la CUP, “cadascuna d’aquestes formacions ens ha fet arribar les seves particulars propostes per formar govern amb la participació de la CUP. Alhora, hem rebut la invitació a integrar-nos en una taula de negociació a tres bandes (ERC-Junts per Cervera- CUP) amb l’objectiu de formar un govern estable de caire sobiranista”.

L’assemblea local de la CUP afegeix que “hem descartat les diferents ofertes rebudes per pactar, a priori, un hipotètic govern. Alhora, declinem també l’oferta de participar en una taula de negociació a tres bandes. D’una banda, perquè la CUP no som decisoris per a la formació d’un govern sobiranista format per ERC i Junts per Cervera, ja que les dues forces obtenen la majoria de 7 regidors/es i, per tant, tenen la força suficient per pactar l’alcaldia i un govern estable. De l'altra, perquè les nostres demandes clares i explícites poden suposar una dificultat afegida en la negociació a tres bandes amb grups clarament sobiranistes però amb corrents polítics i models de ciutat molt diferenciats”.

No obstant això, des de la CUP asseguren que “ens comprometem que el govern sobiranista conformat per ERC i Junts per Cervera tindrà el nostre suport en totes aquelles polítiques que es proposin per avançar en el camp nacional, en el camp social o en l’aplicació de la democràcia directa pel funcionament de la Paeria, i així els ho hem fet saber, ja que entenem que la negociació ha de ser honesta i transparent des del primer moment”.

En resum, la CUP facilitarà la investidura d'un alcalde d'esquerres i republicà. I l'equip de govern que en result i podrà comptar amb el suport del partit en aquelles polítiques transformadores, d'esquerres i sobiranistes. 

Llegit 75 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar