Dimarts, 04 Juny 2019 12:40

S'inicien les obres de restauració dels patis de la Universitat de Cervera

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge de la façana de la Universitat. Imatge de la façana de la Universitat. Laia Pedrós

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha iniciat les obres d’urgència de restauració de dos dels patis interiors de la Universitat de Cervera. Promoguda pel Departament de Cultura, aquesta obra tindrà un cost de 48.400 € aportats per l’INCASÒL, mitjançant els fons provinents dels convenis de transferències amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, en el marc de l’1% cultural, i  el Departament d’Educació.

L’actuació es basa en un projecte de l’arquitecte Enric Solsona Piña i ha estat adjudicada a l’empresa RECOP Restauracions Arquitectòniques, S.L.U que l’executarà en un període de 1,5 mesos.

Les obres consistiran en la restauració de les cornises i les impostes lineals inferiors, situades en les façanes sobre l’alqueria dels porxos, dels patis de l’arxiu i de la biblioteca. Es retiraran els elements de pedra que han perdut la major part del material, així com els elements trencats o danyats per l’envelliment. Els trencaments parcials de la pedra de les impostes es restituiran amb morter de reposició tractat amb la coloració equivalent a la pedra de l’obra i tots els elements de pedra que conformen les impostes es rejuntaran amb morter de calç colorejada, garantint, així, la consolidació dels carreus i l’estanqueïtat de l’aigua pluvial. La pedra de les cornises es restaurarà amb pedra de Torà i es faran injerts puntuals als trams enderrocats de la secció de la imposta.

La Universitat de Cervera, bastida entre el 1718 i el 1740, és un imponent edifici de planta rectangular i amb torres prismàtiques als angles, ubicat prop de l'antic call jueu de Cervera. És un monument històric declarat bé cultural d'interès nacional.

 

Llegit 105 vegades Darrera modificació el Dimarts, 04 Juny 2019 13:50

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar