Dilluns, 10 Juny 2019 22:22

Més d'un miler de diables encenen Cervera

Valorar aquest article
(0 vots)
Encesa conjunta. Encesa conjunta. Laia Pedrós

Cervera es va convertir dissabte en la capital de l’infern. Més d’un miler de diables de 20 colles van participar en la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya, que es va celebrar coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana i que va servir per commemorar el 25è aniversari dels Diables Carranquers de Cervera.

Els participants van encendre unes 16.000 carretilles cremant uns 400 kg de pólvora pel centre històric de la capital de la Segarra.

La trobada va començar a la tarda amb la cercavila de les 4 colles de diables infantils participants en un recorregut que va anar des de la plaça Major fins a la plaça Universitat, el trajecte invers a l’Aquelarre. Allí va tenir lloc una demostració de Balls Parlats infantils de les colles de Torredembarra, Valls, Sant Quintí de Mediona i l’amfitriona, Cervera.

Seguidament i coincidint amb la posta de sol, es va donar el tret de sortida a la cercavila de diables que va omplir de foc Cervera amb les demostracions i enceses de les 20 colles participants, que es van succeir entre la plaça Major i la plaça Universitat, passant per la plaça de Santa Anna, el carrer Combat i el carrer Burgos. Quan tots els diables van arribar a la plaça Universitat va tenir lloc l’encesa conjunta, que va permetre que tot i ser gairebé mitjanit, a Cervera es va tornar a fer de dia.

Llegit 47 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar