Dimecres, 08 Maig 2013 18:02

Cervera presentarà la nova coca de l’Aquelarre en el marc de la Fira de Sant Isidre – Fira del Pa

Valorar aquest article
(0 vots)

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ha anunciat aquet matí que la nova coca de l’Aquelarre es presentarà en el marc de la celebració de la 69a. Fira de Sant Isidre – 2a. Fira del Pa que se celebrarà a la ciutat els dies 18 i 19 de maig.

Durant l’acte de presentació, Royes ha explicat però que els actes del certamen ja començaran el dia 13 i s’allargaran durant tota la setmana. “Enguany, les activitats augmenten tant en qualitat com en quantitat gràcies a les aportacions de les entitats locals i dels municipis que formen part de la comarca i que són convidats a la fira: Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Montornès de Segarra i Torrefeta i Florejacs així com el nucli agregat de Vergós”, ha afegit. Aquests nuclis de població seran representats en el certamen a l’Espai Pobles, on exposaran la seva cultura, patrimoni, oferta turística, entre d’altres. A més, enguany Guissona tornarà a presentar el Mercat Romà de Iesso, que se celebrarà al juliol, en el marc de la Fira de Sant Isidre.

El paer en cap de Cervera ha dit que pel que fa al nombre d’expositors de moment ja n’hi ha 64 de confirmats mentre que l’any passat eren una quarantena. Royes també ha destacat  la consolidació de la Fira del Pa que s’organitza en col·laboració del Gremi de Fornes de les Terres de Ponent. Així, ha donat a conèixer algunes novetats com tallers de pa per a les escoles, un taller professional, un tast de pa del Solsonès amb oli Gomà de Cervera i la ja esmentada presentació de la nova coca de l’Aquelarre.

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Santana, ha explicat altres novetats com l’espai dedicat a la promoció del turisme a la ciutat de Cervera i a entitats culturals locals, que exposaran les seves activitats. També ha dit que la primera edició del Shopping Night a Cervera, organitzada per l’Associació de Comerciants, preveu que 15 establiments obrin el dissabte 18 de maig, de 9 del vespre a 12 de la nit, oferint activitats diverses. Paral·lelament, Fondistes Cervera organitzen la 1a Milla nocturna popular a la ciutat.

El pressupost de la Fira de Sant Isidre – Fira del Pa és d’uns 40.000 euros, com l’any anterior. Val a dir que la Paeria ha contractat una empresa especialitzada perquè recompti el nombre de visitants del certamen i elabori un estudi que permetrà valorar objectivament el seu impacte econòmic a la ciutat.

Llegit 2213 vegades Darrera modificació el Dimecres, 08 Maig 2013 18:41

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar