Articles filtrats per data: Dimarts, 05 Març 2019

La Biblioteca Comarcal de Tàrrega ha acollit aquesta tarda la presentació dels dos nous clubs de lectura de la ciutat que dirigiran la periodista Anna Sàez i l'escriptor Eduard Ribera. Es tracta d'una iniciativa de la Regidoria de Cultura que ha tingut molt bona acollida, ja que totes les places van quedar plenes en tan sols 48 dies (eren 20 i s'han ampliat a 25) i en els dos casos hi ha llista d'espera. Val a dir que Tàrrega no tenia club de lectura des de fa almenys una dècada.

El de Sàez porta per títol 'Club La Brúixola' i serà una guia per no perdre’s en les diferents novetats literàries al mateix temps que rescatarà títols que no perden vigència. En aquest sentit, el club començarà el pròxim 30 de març amb el llibre 'Pedra de Tartera' de Maria Barbal. Entre els autors que descobriran els últims dissabtes de mes al matí els participants en aquest curs hi ha Rojals, Hawkins, Sants i Montcada, entre d’altres.

El de Ribera porta per títol 'Club Narratives del segle XX' i repassarà autors representatius de la literatura universal com Zweig, Capote, Pla, Orwell, Fuster i Murakami. Les sessions tindran lloc l'últim dijous de mes a la tarda a partir del 28 de març.

Els dos clubs de lectura s’allargaran fins al juny i després faran una parada estival per retornar al setembre.

L'edil de Cultura, Raül Palacios, ha explicat que l'estrena d'aquests clubs de lectura coincideix amb una nova etapa de la biblioteca de Tàrrega, que al novembre celebrarà 25 anys. En aquest sentit, el director de l'àrea de Cultura, Oriol Martí, ha avançat que organitzaran activitats infantils i un cicle de conferències de km 0 sobre diferents àmbits alhora que estan preparant dos nous espais temàtics a la biblioteca especialitzats en l'espai públic, que caracteritza FiraTàrrega, i qüestions de gènere.

Publicat a Tàrrega

ÚLTIMA HORA! Ha mort l'Alcaldable, Sa Majestat Lo Rei Carnestoltes en estranyes circumstàncies. La desaparició es va produir ahir a la nit justament després de reunir-se amb la burgesia targarina que rondava encara, a altes hores de la matinada, a la seu municipal de Tàrrega Unida. La policia està investigant per esclarir els fets però tot apunta a "ruido de sables" entre candidats/es dels altres partits que concorreran a les eleccions municipals.

La gent es pregunta, i ara què? Tàrrega Unida es reunirà de forma extraordinària per prendre una decisió però tot apunta que ben aviat tindrem nou o nova candidata a l'alcaldia.

Sa Majestat, però, es va deixar al faristol un manuscrit on apuntava les últimes voluntats per si la seva persona no pogués seguir entre nosaltres. Diu així...

“Desitjo de tot cor, en les meves darreres voluntats”:

● A l'alcaldessa, un xalet a Lleida. A veure si així fa les maletes definitivament i dona pas a “aire fresc” en aquesta ciutat. Eps, però amb la “mà estesa” sempre.

● Al Pascual, la capa i la vara-làser d’alcalde. Que viene el Darth Vader!

● Al Palacios, un crèdit perquè pugui pagar tots els favors que li han fet per seguir “pululant” per alguna administració.

● Al Folguera… bé, ja n’ha tingut prou amb el Carnestoltes, més gràcia ja no em pot fer, pobre. #FreeCamping

● Al Silveri Caro, un any pagat dels Fondistes Tàrrega abans que l’atrapi el de Ciutadans.

● Al nou d’ERC, … Perdoneu, algú sap qui és el nou d’ERC?

● Als de la CUP, una cova per als pròxims 4 anys.

● Als Comuns, hi ha comuns encara?

● Als Ciudadanos, la placa franquista de la Creu de Terme perquè així comenceu a tenir teca...

● Als de Primàries Tàrrega, el canvi de nom per “Palmàries Tàrrega”

● Als del Consell Comarcal, un aspirador per si al maig han de començar a amagar la merda de tants anys de ranci i sucarrim...

● Als de la Fira, un sonotone per si algun dia decideixen escoltar la ciutadania i tornem al teatre que és pugui entendre.

● Als de Cal Trepat, un McReggaeton i un curs de Feminismes perquè no se’ls hi torni a colar algun Bud Banny al recinte.

● A la Policia Local, un Trakimazin per cada vegada que han d’obrir els Silos.

● A Ràdio Tàrrega i Comarques de Ponent, un detector de FakeNews.

● A la Nova Tàrrega, un despatxet a l’Ajuntament, no els hi cal aquesta revisteta auto-bombo que han fet abans de les eleccions.

● Al Segre, una til·la pel redactor/a ofès.

● A Foment Targarí, res, amb els cuartos que tenen, poden fer miracles.

● A Guixanet, un piset per cada soci. Ara que ja tenen Palauet, que més els hi pagarà l’Ajuntament?

● A l’Agrat, la campanya #FreePesaos, #FreeAlFinalRes i #FreeFinDeCiclo i una mica de collons, que les reivindicacions ja saben com es guanyen.

● A la BAT, un rei negre de veritat. Que no costa tant...

● Al Rostoll, 100 carnets de la Soll. Bé, amb 20 potser ja en teniu prou.

● A la Soll, algun permís perquè tinguin alguna cosa legal. Ah, i algun soci/a propi, que de tants trànsfugues potser no hi cabran ja.

● A l’Ateneu, el llibre de los “100 años de solitud que nos esperan si seguimos por el mismo camino”. Bé, amb renovació de local pagada per tots suposo que ens invitaran a un cafè almenys.

● A les Dones Arrel i FFO uns cursos de Feminismes també, que “l’evangelització” la sabem fer totes.

● Als Amics de l’Arbre, més metres quadrats de Parc, que no els hi caben més places dedicades a “nosequi”.

● Als ecologistes del GEMA, una psicoanalista per superar el trauma de la mala política medi-ambental de la ciutat.

● Als del CAU, una armadura per les crítiques que els cauran quan eliminin llistes d’espera i ho fagin a sorteig.

● Als del Gic, un equip d’arqueòlegs per investigar si encara en queda algun membre.

● Als del CDR, una plaça del Pati nova perquè gairebé no veiem el sol entre tan llirista i plàstic groc.

● Al Centre Cultural, una calculadora perquè sapiguin contar els anys de la seva fundació.

● Als del No Ets de Tàrrega, un macrotall perquè deixin l’ordinador una estona i surtin a que els toqui l’aire!

● A la Comissió de Carnaval, una bona polèmica per l’any que ve després d’un any slowly… Es comenta que Pascual&SusMuñecos ja tenen prevista la vostra defunció com a comi.

● I a tota la ciutadania, una Tàrrega Unida de veritat. Falta us fa! 

 

Publicat a Tàrrega

El jazz esdevindrà protagonista de la programació cultural de Tàrrega aquest divendres 8 de març. El músic agramuntí Jaume Sanchis actuarà a les 11 de la nit a l’Espai MerCAT en el marc del cicle Tàrrega Sona 2019, organitzat per la Regidoria de Cultura. El saxofonista apareixerà davant el públic formant part d’un quartet que completaran Guillem Callejón a la guitarra, Jordi Mestres al contrabaix i el targarí Roger Gutiérrez a la bateria. Natural d’Agramunt, Jaume Sanchis s’ha guanyat en poc temps el reconeixement dels aficionats al jazz traspassant fronteres. El músic participarà al Tàrrega Sona 2019 apropant el seu primer àlbum, titulat “Retrobament”, el qual ha obtingut excel·lents crítiques. El treball conté composicions pròpies on és present la influència de grans músics del jazz, sense renunciar però al seu segell personal. El preu de l’entrada és de 5 euros.

El cicle Tàrrega Sona 2019 ofereix una quinzena de concerts fins al proper mes de juny. Hi són representats un ampli ventall de gèneres com el jazz, el rap, el cant coral, el soul, les bandes sonores de cinema, la rumba o els repertoris clàssics entre altres. La programació suma les propostes organitzades tan des de la Regidoria de Cultura com des d’entitats, centres educatius, associacions i establiments d’oci, configurant un extens i atractiu programa. A més, alguns concerts són gratuïts i els de pagament ofereixen preus assequibles que oscil·len dels 5 als 10 euros (els menors de 18 anys i els majors de 65 anys podran adquirir entrades també a 5 euros).

Publicat a Tàrrega
Dimarts, 05 Març 2019 08:11

Discurs del Rei Carnestoltes a Tàrrega

DISCURS A LA PL. de les NACIONS:

 

Targarins i targarines ja sóc aquí. Sóc el vostre candidat, el rostre del canvi i em presento a alcalde per treure la caspa d’aquesta ciutat. Sóc targarí de tota la vida amb els 8 cognoms que ho acrediten. Sóc un freak de les associacions que heu muntat a Tàrrega, sou el cor d’aquest gran poble! Sóc la persona que està disposada a donar-ho tot per fer que Tàrrega tingui el govern que es mereix: un govern que no tingui el cul adormit de tantescalfar la cadira!

 

Després de veure i viure els aconteixements polítics dels últims anys a la ciutat he decidit crear aquesta candidatura per alliberar-vos. I ho he hagut de fer perquè ningú, ninguuuuu, ha tingut ovaris ni collons de fer-ho i plantar cara a l’actual govern! Així doncs comencem l’acte final de campanya que tots estàveu esperant i que tant voleu sentir, y lo sabéis!

 

Però, on és el balcó? Ajuntament de Targaaaaaa, - i el balcó??? Mira que començar les obres de la Plaça Major just després de la fira per fer-les coincidir amb el carnaval. Quina pudoreta no??? Així doncs, abans de res vull complir la meva primera promesa com a candidat: Aquesta nit hi haurà balcó oi tant que n’hi haurà. Que entri el balcó!

 

Quina pressa a fer obres no? Una estació de busos nova; el parking del centenari (que d’aquí 4 mesos serà zona blava); les escales del Jacint Verdaguer, que justament les comenceu a fer quan la canalla comença el cole, etc. Heu estat tres anys i mig sense gastar un euro i a 6 mesos de les eleccions tot són presses. Que per cert, per presses les de tapar els morts que us trobeu. Què ha passat amb els esquelets de sota la Plaça Major? Quan els trobeu a una casa particular pareu les obres tres mesos, i allà a la plaça, amb un dissabte ho vau resoldre! . I la creu? On és la creu de la Plaça Major? Va, que entri la creu!]. Poseula, aquí al mig! Us agrada aquí, entitats? que sinó la canviem eh. On la voleu? Aquí? ai no no...lo que vosaltres vulgueu eh...

 

Ajuntament de Tàrrega, que no se us donen bé elsprocessos participatius? Rosa, està bé escoltar la gent de tant en tant eh! Teniu 17 milions d’euros i la ciutadania només en decideix el 0,005%. Que bé eh! Per cert Rosa, jugada mestra a la Diputació. Felicitats. Però, entre tu i jo, qui t’hauria dit queen 10 anys passaries de ser tresorera de la Bat a presidenta de la Diputació! I parlant de la Bat, quina punyaladeta et van fer amb el comunicat dels Silos, eh Rosa? Aquests convergents de tota la vida…

 

Perquè, Ajuntament de Targaaaaaaa, què ha passat ambels Silos? Què els hi heu fet als pobres xavalets de l’Agrat? Els hi heu fotut el local per anar a drogar-se, el picadero per fer orgies, el recinte ideal per a les barbacoes, les raves i els escraches contra la casa de la Perelló. Quina pena… Però, tranquils, que no tot són males notícies, que als del Guixanet els hi han donat un palaaaaaau! Potser és que voleu tenir als Guixanets contents perquè el Tararot no es converteixi en un carnaval 2.0? Quin criteri seguiu per assignar locals a les entitats? Quan penso en els pobrets dels CEACA que encara corren al camping morts de fred, amb boira i sense llum…molt precari tot plegat.

 

Quina gestió Folguera! Corre, ves a apuntar-te al ‘Tu pots’ a veure si encara arribes a les llistes de convergència, que esquerra t’ha deixat sense vestidor ni plaça i n’ ha posat a un altre, que tampoc coneix ningú. Com es deia?, bueno, al final el seu nom és lo d’Á-menós. Ah, i a la meva llista no t’hi vull! Però per desaparicions sonades la del Palacios, que ha passat de ser el nen mimat de la Perelló al margi de l’Ajuntament, amb tota la merda que t’han fet tragar i ara se’t fumen en un pim pam. Però tranquil que tenim la solució, la regidoria d’incultura es teva, ara bé tens el despatx als Silos. Recorda trucar cada dia a la policia local mitja hora abans d’anar-hi. I sinó ja saps qui val val i qui no, a la Dipu.

 

Amb aquest panorama polític no hauré de patir per la competència electoral, és bastant bastantfluixeta. Per exemple: el de ciutadans, algú sap com es diu? no passa res, tots el coneixem per l’enterramorts!! Passarà d’enterrar morts a acabar d’enterrar la poca democràcia que ens queda a Tàrrega. Però el que coneixem tots és el Silveri. Com a bon polític que és només fa que fer la pilota quan no està al govern i quan té la cadira s’oblida de tothom. Ai Silveri.. que ja comencem a tenir-te calat. I de cirereta del pastís: la CUP, qui ho havia de dir… tant que semblava i el que ha acabat essent, que noes posen d’acord ni per trobar candidat. Però amb el que si tenen consens és en tancar el Rostoll, sis mesos de La Soll han estat suficients per aconseguir-ho. Aiiii La Soll, els vells elefants de l’Agrat! Ara que els han relegat dels seus càrrecs alguna cosa havien de fer per seguir sentint-se protagonistes.

 

Però què ha passat, MICROTALL, MICROTALL, MICROTALL.

 

Si us plau, la pantalla. Això no es pot permetre! Escriu-ho al NO ETS DE TARGA! Recordeu la polèmica del No ets de Tarrega amb la Fira i l’Ajuntament ? Aquella obra de teatre moderneta damunt les làpides. Però i als familiars dels difunts, qui els va avisar? Mal que mal firaires, primer ensenyeu als targarins cultura teatral i després plantegeu obres transgresores, i no al revés. Quin espectacle! I per espectacle, la manera que teniu de concebre la democràcia a Firatàrrega. Molta candidatura oberta, molt assaig al carrer, però ja sabíem tots qui seria la nova directora artísitica. I per si encara hi havia algú que no ho tenia clar, el Duran ens va ferl’espoiler quan es va acomiadar!

 

Però i jo què? Jo no puc manipular en aquesta ciutat? Aquesta nit he vingut per fer realitat les promeses electorals, les meves.

 

1. No començaré obres 6 mesos abans de les eleccions

2. Canviaré de data la Fira del Teatre perquè no coincideixi amb l’aplec de Sant Eloi

3. Desterreré els grups targarins que fan cançons pels de Cervera, eh Terrasseta?

4. Convertiré Cal Trepat en l’epicentre del perreo i el reggaeton!

5. Expropiaré el Talladell per crear un altre pàrquing d’autocaravanes.

6. Convertiré Nova Tàrrega en el diari municipal de l’Ajuntament (a no que ja ho és).

7. Posaré rodes a la Creu de Terme per canviar-la de lloc al gust dels targarins.

8. Declararé persona non grata... al Bisbe Novell.

9. Posaré desfibriladors per ressucitar el comerç targarí.

10. Pujaré el pressupost de carnaval perquè Tàrrega sigui tot l’any una festa.

 

Bueno va, i ara prou de risitas i posem-nos seriosos que mentre aquí estem de festa n’hi ha 9 que són a la presó i 7 a l’exili. Això és una democràcia? On els judicis són una farsa ens els que s’inventen 25 anys de presó per unes enganxines als cotxes dels picoletos i uns tweets? Perquè tant teatre si la sentència ja està escrita? QUINA PUTA PENA!!!

 

A però, espera espera. Perquè, i vosaltres llaços grocs què heu fet? Tant que demanaveu les urnes, tant que volieu votar i ara què? Com és que no heu fet res? Ja teniu la consciència tranquil·la mirant-vos-ho des del sofà? Quèha passat en aquest país que les tietes convergents són més punkis que el jovent? I ara què som? Una república, una comunitat autònoma o una colònia? Voleu dir que no ens han fotut el pèl aquests partits? Molts fulls de ruta, moltes estructures d’estat i molts suports internacionals però a l’hora de la veritat [fas un pet amb la boca] tururut! [cantant] Dónde está la república, la república dónde está???

 

Però ep! Que tenim les eleccions aquí a la cantonada eh! Es comenta que aquí guanyaran els de sempre i que allà guanyarà el Trifachito.Voleu això? De veritat? Doncs aquest 26 de manys voteu-me a mi, vota per Tàrrega, vota per TU. Tots a sopar!

Publicat a Tàrrega

Les obres d’adequació de la plaça Major de Tàrrega marxen a bon ritme. Gairebé en la totalitat de la superfície s’ha estès la capa de formigó damunt de la qual es col·locaran les lloses rectangulars de pedra natural. A la part central de la plaça, a més, ja s’han col·locat algunes de les rajoles, de manera que a dia d’avui és parcialment visible la nova fesomia del paviment que caracteritzarà aquest emblemàtic indret del nucli històric. Al subsòl també ja s’han substituït les xarxes de clavegueram i de subministrament d’aigua de boca, que es trobaven molt deteriorades pel pas del temps. A la superfície es reposarà i ampliarà la dotació de mobiliari urbà, especialment pel que fa a bancs i jardineres. En aquest sentit, la Junta de Govern Local ha aprovat una memòria valorada per adquirir més elements de mobiliari, amb un pressupost de contracta de 45.450 euros.

L’Ajuntament de Tàrrega refà 1.950 metres quadrats de via pública transformant la plaça Major en un espai integral de plataforma única per a vianants. Pel que fa a trànsit rodat, l’estacionament de vehicles quedarà prohibit i només hi podran accedir transports de càrrega i descàrrega; persones amb discapacitat; veïns residents i casos puntuals. 

L’adequació de la plaça Major de Tàrrega acabarà a finals d’abril i és prevista la seva reobertura durant la primera setmana de maig. L’empresa Romà Infraestructures i Serveis executa les obres per un import de 336.870 euros (IVA inclòs), dels quals 160.528 euros són finançats per la Diputació de Lleida i 44.810 euros per les contribucions especials dels veïns.

En un altre ordre de coses, les entitats que van promoure una recollida de firmes per demanar una audiència pública sobre la ubicació de la creu de terme, que actualment es troba a la plaça Major, han decidit posposar-la a després de les eleccions municipals. Algunes de les 500 firmes presentades no complien els requisits, com que no hi havia el nom del signant complet o que faltava la seva signatura, ja que moltes es van fer per Internet. Les entitats han decidit deixar passar les eleccions municipals i impulsar de nou la petició de l'audiència pública després del 26 de maig. 

Publicat a Tàrrega