Articles filtrats per data: Dilluns, 01 Juliol 2013

El regidor del PP a l’Ajuntament de Tàrrega, Joan Pujal, ha denunciat l’existència de patis abandonats a la ciutat, que estan envaïts de males d’herbes i que són un combustible letal en cas que es produeixi un incendi, sobretot a l’estiu. Pujal ja va reclamar en el passat ple del 20 de juny a l’alcaldessa que l’equip de govern obligui de forma immediata a netejar els patis abandonats als seus respectius propietaris, siguin particulars o públics, per evitar el perill de foc.

El regidor del PP considera que l’Ajuntament de Tàrrega ha de fer complir les ordenances municipals i obligar a netejar els patis abandonats que es troben bruts de males herbes, davant del perill d’incendi en ple d’estiu. Pujal considera que l’Ajuntament ha de prendre les accions que li són competents per tenir una ciutat ordenada, i una de les mesures és que els patis que estan sense edificar estiguin nets, tal i com marquen les ordenances municipals aprovades.

 

Publicat a Tàrrega
Dilluns, 01 Juliol 2013 12:39

Nova promoció de Sobreestants a Tàrrega

El passat 28 de juny, l’’Escola de Sobreestants de Tàrrega va lliurar els diplomes, orles i cascos representatius de la professió, a una nova  promoció de Sobreestants tant d’obra civil com d’edificació. L’acte va estar presidit pel Secretari General del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font; el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tàrrega, Jaume Ponsarnau; el president de l’Associació de Sobrestants, Josep Ricart; el gerent del Gremi d’Àrids de Catalunya, Jaume Puig, i la directora de l’Escola de Sobreestants, Roser Sala. L’acte va finalitzar amb un refrigeri per als assistents i un sopar organitzat pels alumnes que entre felicitacions van brindar per un futur professional ben pròsper.

Publicat a Tàrrega

Tàrrega endega aquest dimecres 3 de juliol el seu cicle de projeccions cinematogràfiques a la fresca, un dels plats forts de la programació d’estiu. Enguany la Regidoria de Cultura ha optat per potenciar aquest al·licient ampliant el nombre de sessions de tres a cinc. A més, els títols escollits, tots de gran èxit i guardonats, són de producció catalana, fet que certifica el bon estat de forma del sector audiovisual del país. Una altra novetat és el trasllat de dates dels divendres als dimecres per evitar la coincidència amb altres activitats de lleure programades per entitats i locals privats. La plaça de les Nacions sense Estat es manté com a punt de trobada per a gaudir de les projeccions, que s’iniciaran a les 10 de la nit i continuaran sent de franc.

Programació

El llargmetratge que estrena la programació és Lo imposible (3 de juliol) de J.A. Bayona, drama basat en fets reals que plasma l’odissea d’una família europea víctima del tsunami de Tailàndia ocorregut l’any 2004. Guanyadora de 5 premis Goya i 6 premis Gaudí. Prendrà el relleu Blancaneu (10 de juliol) de Pablo Berger, versió lliure i muda del popular conte dels germans Grimm a l’Espanya dels anys 20. 10 premis Goya i 4 premis Gaudí.
Les aventures de Tadeu Jones (17 de juliol) és el major èxit del cinema d’animació autòcton i s’inspira en la figura del famós arqueòleg aventurer Indiana Jones. 3 premis Goya i 2 premis Gaudí. Arribarà després El bosc (24 de juliol), realisme màgic d’Òscar Aibar a partir d’un relat d’Albert Sánchez Piñol ambientat en plena Guerra Civil. 1 premi Gaudí.
Per finalitzar, el thriller de denúncia Fènix 11-23 (31 de juliol) dirigit per Joel Joan i Sergi Lara, el qual narra la peripècia verídica del nen Éric Bertran, qui el 2004 fou acusat de terrorisme informàtic per demanar l’etiquetatge en català. 7 nominacions als premis Gaudí.

Publicat a Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha arribat a un acord amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya per prolongar fins a l’any 2016 la vigència de la llicència d’obres concedida en el seu moment per autoritzar la construcció del centre penitenciari Els Plans dins el terme municipal. En els propers dies es formalitzarà per escrit l’entesa entre ambdues parts, la qual fixarà la pròrroga de la llicència arran dels diversos ajornaments que ha patit el projecte en la seva execució. Així mateix, l’acord també suposa que el consistori no ha de retornar els dos milions d’euros pagats pel Govern català l’any 2007 en concepte de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per materialitzar la infraestructura.
L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha valorat positivament la decisió del Govern català ja que la devolució dels dos milions d’euros de l’ICIO “significaria ara un dur revés per a les arques municipals”. L’acord constata a més que el projecte del centre penitenciari no s’anul·la definitivament si bé continua ajornat. El projecte del centre penitenciari Els Plans ja està redactat i aprovat, junt amb el pla especial urbanístic que l’acompanya, la llicència ambiental i la modificació del POUM. A més, la construcció i la conservació de l’equipament ja foren adjudicades a finals de l’any 2010 per un import de 186,2 milions d'euros a un grup de constructores. L'execució s'atorgà sota la fórmula público-privada de concessió basada en un contracte de dret de superfície.

Publicat a Tàrrega