Articles filtrats per data: Diumenge, 09 Juny 2019

Agramunt s’ha bolcat aquest diumenge al matí amb el repte solidari Stargardt Go, que impulsa la pediatra de la localitat Margaret Creus per tal de recaptar fons per a la investigació de les malalties degeneratives de la retina que provoquen la pèrdua progressiva de la visió i la ceguesa.

Unes 600 persones s’han sumat a la segona edició de la cursa (dues modalitats: 6 i 10 km) i la caminada Stargardt Go. Cal destacar que entre els participants hi havia persones amb discapacitat visual com l'atleta campió de CrossFit adaptat Marc Gil i l'atleta Marcos Bajo que impulsa l'associació 'Mou-te pels que no poden', així com persones amb altres discapacitats. En aquest sentit, Creus ha destacat que un dels objectius de la iniciativa és "crear una cursa inclusiva per tal de reivindicar i normalitzar la diversitat". Creus ha agraït a tots els participants així com els 14 grans patrocinadors, els més de 150 col·laboradors i el llarg centenar de voluntaris, "s'ha bolcat tot el poble", ha assegurat. Als 600 atletes i caminadors cal sumar-li unes 60 persones més que han participat amb la iniciativa amb el dorsal solidari. Els beneficis obtinguts, que l'organització calcula que seran d'uns 6.000 euros, es destinaran al repte solidari StargardtGo, "l'objectiu és que tots els pacients amb malalties hereditàries de retira tinguin el seu diagnòstic per estar preparats quan arribin les noves teràpies, que estan anant a velocitat de creuer”, ha explicat Creus.

Les curses eren puntuables per la Lliga de Ponent i els guanyadors de la prova curta de 6 quilòmetres han estat: Toni Vilches (Oro di Napoli) amb un temps de 21.56, seguit de Sergi Nunes (Runners Balaguer) amb 22.28, i d'Òscar Aran (Maiparem Alcarràs) amb 23.08, en homes; i Antònia Argilés (Clos Pons Thai Runners) amb 28.01 seguida d'Angelica Damoc amb 28.34 i Queralt Solé (Escatxics) amb 28.51, en dones.

En homes, els guanyadors de la cursa de 10 quilòmetres han estat Joan Silvestres (Stargardt Go) amb un registre de 37.15 seguit d'Arnau Solé (CC Agramunt amb 37.16 i Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners) amb 38.43. En dones, ha guanyat Rosamari Carulla (La Guineu) amb un temps de 39.01 seguida de la independent Georgina Gómez amb 43.17, i la campiona de les Mitges de Ponent i actual líder de la Lliga Ponent, Anna Artal (Amics Atletisme Andorra) amb 43.40.

La cursa i caminada Stargardt Go ha tingut sortida i arribada al passeig de Josep Brufau, al costat del riu Sió. Tots els participants han rebut una bossa del corredor amb una samarreta tècnica com a regal commemoratiu.

Publicat a Agramunt