Dijous, 18 abril 2019 14:27

La Diputació construirà carrils bici separats de la calçada i amb tanques de protecció

Valorar aquest article
(0 vots)

La comissió de Serveis Tècnics de la Diputació ha donat llum verda a la redacció d’un estudi pel qual s’elabori un projecte per a la construcció d’un carril bici separat de la calçada amb tanques de protecció i fets de sauló a la carretera LV-3113 entre Guissona i Massoteres, que doni continuïtat al que ja es va aprovar en el tram de la carretera LV-4241 de Solsona al Coll de Jou fins al càmping, del qual ja està redactat el projecte executiu.                                                       

Es tracta d’un projecte que vol apostar per la sostenibilitat i els hàbits esportius responsables, evitant la circulació de bicicletes per la calçada, així com el de promocionar les passejades a peu o en bicicleta.

La comissió també avaluarà la possibilitat que els vorals d’algunes carreteres pugui eixamplar-se de manera que poguessin arribar a tenir 2 metres, la qual cosa permetria que els ciclistes que circulen en grup tinguessin l’espai suficient per poder anar agrupats i no en filera com passa en bona part de la xarxa viària.

Aquest és un estudi molt més ampli que se centraria en aquells indrets on es consideri que sigui rendible econòmicament i on sigui s’estimi que pot ser bo per l’impuls del turisme. També es contactarà amb la Federació Catalana de Ciclisme per tal que pugui fer aportacions i consideracions a l’estudi.

 

 

Llegit 96 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar