Divendres, 22 Febrer 2019 14:09

L’Escola de Sobreestants de Tàrrega ha iniciat un cicle de tallers adreçats a alumnes d'entre 4t d'ESO i 2n de Batxillerat on treballen alguns dels àmbits del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Projectes d'Obra Civil (Sobreestant), que ofereix el centre, mitjançant pràctiques de laboratori i de programes i plataformes web gratuïtes. 

En l’edició d’enguany hi participen els alumnes dels instituts Manuel de Pedrolo i Alfons Costafreda de Tàrrega i del Ribera del Sió d’Agramunt.

Els tallers que s’imparteixen són de granulometria (aprendre a representar una corba granulomètrica d’un terreny mitjançant diferents tamisos), Instamaps (plataforma web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) i d’Sketchup (introducció en el món del dibuix assistit per ordinador tot dibuixant un habitatge en 3D).

Dijous, 21 Febrer 2019 14:02

Coincidint amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC amb el suport dels partits independentistes, més de 2.000 persones s’han manifestat aquest matí a Tàrrega per reivindicar la llibertat i l'absolució dels presos polítics així com unes millors condicions laborals. La comitiva ha sortit a les 11 del matí de la plaça Riambau i s’ha desplaçat cap al centre de la ciutat amb crits de ‘llibertat presos polítics’ i ‘no és un judici, és una farsa’. La manifestació ha acabat a la plaça del Carme on ha tingut lloc la lectura d'un manifest que demanava un salari mínim de 1.200 euros per a tots els treballadors i els pensionistes i que l'Estat espanyol es faci càrrec de la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) dels centres especials de treball . També reclamava "la immediata absolució dels presos empresonats, imputats i exiliats".

A primera hora del matí, unes 200 persones, convocades pel CDR, han tallat durant més d’una hora l’autovia A-2 al seu pas per Tàrrega, concretament al punt quilòmetric 510. Les persones afectades pel tall s’han enfrontat amb els manifestants, fet que ha generat moments de molta tensió. Quan faltaven 20 minuts per les 8 del matí, una quarantena d’antidisturbis han desallotjat la via després de demanar en diverses ocasions als manifestants que es retiressin. Els Bombers han netejat la calçada, on s’havien encès neumàtics, i a les 8 del matí s’ha reobert al trànsit l’autovia.

El seguiment de la vaga general a la capital de l'Urgell ha estat desigual. Pel que fa als petits comerços, s'hi ha sumat el 70% d'aquests, mentre que a les grans empreses, el seguiment ha estat del 30%. Pel que fa a les escoles i instituts, entre el professorat hi havia seguiment d'entre el 35 i el 85%, segons el centre. El seguiment més elevat als centres de secundària que als de primària. 

Dimarts, 19 Febrer 2019 17:49

El Grup Alba de Tàrrega ha creat la Xarxa d'Empreses Sòcies que té l'objectiu de fomentar i potenciar el compromís i la responsabilitat social de les empreses al territori. Les empreses que formen part d'aquesta xarxa col·laboren amb el Grup Alba amb una aportació econòmica anual així com en diferents projectes que tenen un impacte real en les persones que atén l'entitat. La directora del Grup Alba, Maite Trepat, ha explicat que l'objectiu és que "les empreses s'alien amb els valors d'Alba per impulsar nous projectes i noves iniciatives al territori, centrant-se en la sostenibilitat de l'entitat i de l'entorn on estan ubicades" , com pot ser el finançament del Club Ciclista, del transport adaptat amb la compra d'un vehicle elèctric, entre altres Trepat ha dit que aquesta xarxa d'empreses sòcies és una proposta més per aconseguir el finançament necessari per poder fer front a l'increment del salari mínim interprofessional (SMI), que al Grup Alba suposa uns 200.000 euros anuals.

Entre les empreses que s'han adherit a aquesta xarxa hi ha Ondara Logística, Laumont i Foment Tàrrega. Representants d'Ondara Logística han visitat aquest matí les instal·lacions del Grup Alba per conèixer els diferents serveis que ofereix. El seu gerent, Lluís Silvestre, ha destacat que formar part d'aquesta xarxa d'empreses sòcies "ens suposa una satisfacció molt gran, ja que hem de contribuir a millorar la societat i el Grup Alba ens ho permet".

El Grup Alba ha creat un segell acreditatiu (un adhesiu i segell digital) per donar visibilitat i posar en valor les empreses sòcies i establir d’aquesta manera una petita comunitat empresarial que comparteix uns mateixos valors i que aposten per la responsabilitat social.

En un altre ordre de coses, Ondara Logística, empresa amb seu a Tàrrega i dedicada al transport internacional de mercaderies amb flota pròpia, té previst inaugurar al setembre les seves noves instal·lacions que està construint a l'Hort del Barceloní. L'empresa compta amb un centenar de treballadors.

Dimarts, 19 Febrer 2019 17:26

La Mitja Marató i 10 km Ciutat de Tàrrega ja ha obert inscripcions de cara a la seva 19a edició, prevista per al diumenge 5 de maig.

Organitzada pel club 100x100 Fondistes, la de Tàrrega serà la segona cita puntuable per al circuit Mitges de Ponent, després de la celebrada a Balaguer el passat 17 de febrer. La cursa de 10 kilòmetres puntuarà també per a la Lliga Ponent.

Pel que fa als recorreguts, tots dos combinen asfalt i camins, tot i que els últims 11 kilòmetres de la Mitja són tots sobre asfalt. Els 10 kilòmetres passen per Vilagrassa, i els 21 per Vilagrassa i El Talladell. Hi haurà avituallaments als kilòmetres 5, 10, 15 i 19, amb aigua i beguda isotònica, i obsequis i regals per tots els participants que acabin la cursa, entre ells un short espectacular i un entrepà de llonganissa a l’arribada. La sortida serà al Parc Esportiu-Pavelló Municipal d’Esports de Tàrrega a 2/4 de 10 del matí. 

La Mitja Marató i 10 km Ciutat de Tàrrega-Memorial Eduard Garcia Piqué és una doble cursa de fons, que té lloc a la capital de l'Urgell durant la primera quinzena del mes de maig. La cursa es va començar a celebrar el 2001 en la distància de Quart de Marató (10,5 km) i, el 2004, s’hi va incorporar el recorregut de la Mitja Marató (21,097 km). L’any 2008 va morir dissortadament el que va ser fins aleshores soci fundador i vicepresident de l’entitat, Eduard Garcia Piqué. La cursa es va convertir a partir d’aquest moment en un memorial, un petit homenatge a una persona dedicada a l’esport i a l’atletisme de fons de casa nostra. L'any 2014 es va modificar la distància del Quart de Marató a 10 km, canviant-li així el nom a la cursa, que passà a ser Mitja Marató i 10 km Ciutat de Tàrrega.

Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a www.iter5.cat.

 

Dimarts, 19 Febrer 2019 14:13

El Concurs de Grups de Teatre 'Ciutat de Tàrrega' oferirà sis comèdies en la seva 31a edició, que se celebrarà els dissabtes entre el 9 de març i el 13 d'abril. El grup de teatre BAT, organitzador del certamen, ha rebut 40 propostes de les quals n'ha seleccionat 6: 4 de Barcelona i 2 de Lleida.

Després de tres dècades, el concurs perd el nom d'amateur per tal de posar en valor el teatre fet per grups no professionals, segons ha detallat el president de BAT, Joan Ribó. Cal destacar que el principal premi per a la companyia guanyadora és poder actuar en la propera edició de FiraTàrrega.

Les actuacions aniran a càrrec del grup Impuls Teatre de Molins de Rei amb Nit de ràdio 2.0 (9 de març), Companyia 8 de Terrassa amb M'agrades a les fosques (16 de març), Teatre de Talió de Lleida amb La taverna dels còmics (23 de març), Baobap Teatre d'Alcarràs amb Veïnes (30 de març), Casal Corpus Grup de Teatre de Barcelona amb Cinc Noies i un sí (6 d'abril) i Pierrot Teatre de Centelles amb Els Rústegues (13 d'abril).

Les obres es representaran al Teatre Ateneu a 2/4 de 10 de la nit, mitja hora abans del que era habitual. El preu de l'entrada serà de 7 euros i l'abonament a les sis obres costarà 30 euros. També hi haurà descomptes amb el Carnet Jove, amb una aportació de 3 euros per cada representació. A més, restaurants locals i Foment Tàrrega oferiran descomptes de 2x1. La gala cloenda tindrà lloc el 25 de maig en el transcurs d'un lunch party al restaurant La Granja.

En els últims anys, el certamen ha rebut una mitjana de 1.500 espectadors, el que suposa entre 200 i 300 persones per sessió.

El pressupost del concurs de teatre de Tàrrega és de 10.000 euros i compta amb aportacions de l'ajuntament de la ciutat, la Generalitat i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) / Diputació de Lleida així com la col·laboració de firmes comercials.


 

 

Divendres, 22 Febrer 2019 09:04

L’Ajuntament d’Agramunt, amb el suport de l’empresa pública Urgell Net -encarregada de la recollida de residus-, va organitzar una trobada amb els industrials. L’objectiu de la sessió era trobar les eines necessàries per millorar la recollida selectiva i el triatge, especialment d’empreses i establiments comercials amb gran volum de generació de residus.

Durant la reunió es va explicar l’actual sistema de recollida i gestió dels residus, es va revisar l’evolució dels resultats dels darrers anys i es van explicar els objectius d’obligat compliment que fixa l’Unió Europea per a l’any 2020.

En aquesta trobada també es van buscar solucions i propostes de canvi per reduir el volum de fracció que actualment es diposita encara als contenidors de rebuig. En aquests moments, les empreses i establiments comercials estan informant a l’Ajuntament de la tipologia del residu que més generen per tal d’acordar la millor manera de gestionar-ne la seva recollida.

Dimarts, 19 Febrer 2019 18:17

Per potenciar la creativitat dels alumnes de cara al certamen literari de Sant Jordi, l'Ajuntament d’Agramunt, a través de la Regidoria de Cultura, ha organitzat tallers d’escriptura als centres escolars de la vila

Concretament ha dut a terme dos tallers: un de poesia adreçat als alumnes de 5è de primària i 1r d’ESO, i un de narrativa adreçat als alumnes de 6è de primària, 1r d’ESO i Batxillerat. Les sessions de poesia han estat impartides per Meritxell Cucurella-Jorba i les de narrativa per Carme Ripoll i Mireia Broca, de l’Obrador d’Històries, i hi ha participat l’escola Macià-Companys, el col·legi Mare de Déu del Socós, la ZER del Sió i l’institut Ribera del Sió.

En aquestes sessions, els alumnes han après a expressar la seva creativitat, a posar per escrit les seves idees i a crear les seves històries. 

Dijous, 14 Febrer 2019 12:57

Agr’auto, la fira d’Agramunt dedicada al vehicle d’ocasió, especialment de quilòmetre 0 i de gerència, arribarà els dies 23 i 24 de febrer a la majoria d’edat.

El certamen oferirà una àmplia mostra expositiva dels cinc concessionaris locals: Autocorbella, Autoserveis del Sió, Tallers J. Valls, Castro Motor i Ruben Automoció. Està previst que cada concessionari exposi entre 20 i 25 vehicles, de manera que el pavelló firal i la carpa que s’habilitarà a l’exterior d’aquest mostraran més d’un centenar d’unitats.

 

Sorteig d’un viatge

Com en les passades edicions i amb l’objectiu d’incentivar les vendes en el marc del certamen, se sortejarà un viatge entre tots els compradors d’un vehicle.

La 18a edició d’Agr’auto serà inaugurada dissabte dia 23 a les 12 del migdia. El consistori està acabant de tancar l’acte.

 

Trobada de motos

D’altra banda, diumenge dia 24 al matí tindrà lloc l’11a Concentració Motera, organitzada en el marc d’Agr’auto per l’associació Motorrons. Està previst que es reuneixen a Agramunt uns 700 aficionats a aquest vehicle de dues rodes. A partir de les 9 del matí se’ls entregarà el full de ruta i se’ls oferirà un entrepà calent més una beguda. L’esmorzar se servirà fins a 2/4 d’11 i els assistents podran fer una aportació voluntària, que anirà destinarà íntegrament a projectes solidaris. A les 11 del matí es donarà el tret de sortida de la ruta per la comarca i a l’arribada, aproximadament a la 1 del migdia, es farà un sorteig de productes entre tots els participants.

Dimarts, 12 Febrer 2019 15:32

Un grup de 12 pacients amb tractament anticoagulant oral (TAO) d’Agramunt han participat durant els últims tres mesos en la tercera edició del programa Pacient Expert Catalunya. Es tracta d’un projecte organitzat i dirigit per l’Equip d’Atenció Primària d’Agramunt que potencia l’autoresponsabilitat, l’autocura i la qualitat de vida.

L’objectiu del programa és aconseguir la implicació activa del pacient per afrontar el seu tractament. En aquesta iniciativa, els protagonistes són el pacient expert (que prèviament ha estat format per part del personal d’infermeria del centre) i la resta de pacients, mitjançant l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències.

Les sessions van començar a l’octubre i van finalitzar el passat mes de gener. Aquest programa consta de 9 sessions d’una hora i mitja de durada (amb una part teòrica i una altra pràctica) i una sessió prèvia informativa, on les persones de manera voluntària decideixen participar en el grup.

Les valoracions que s’han fet un cop acabades les sessions revelen una millora en els coneixements, hàbits i estils de vida, autocura i qualitat de vida dels participants. L’última sessió es va tancar amb un concert de guitarra que va impartir la pacient experta del grup.

 

Dimarts, 12 Febrer 2019 10:50

L’Ajuntament d’Agramunt inicia aquest dimarts les obres de reordenació del trànsit a l’avinguda Jaume Mestres, que s’emmarquen en un projecte que també afecta l’avinguda Agustí Ros i el carrer Passeig Nou. Els treballs, a càrrec de l’empresa Cobra Instal·lacions i Serveis SA, han començat pel costat esquerre de la via direcció Cervera motiu pel qual el consistori ha canviat de banda els contenidors per tal d’evitar les màximes molèsties.

El projecte, amb una inversió de 278.284,59 euros i un termini d’execució de mig any, preveu convertir l’avinguda Jaume Mestres en un gran passeig ampliant les voreres i regulant el trànsit amb semàfors a la cruïlla amb l’avinguda Agustí Ros i la carretera de Cervera. També està previst convertir l’avinguda Agustí Ros en un vial de sentit únic on s’incrementaran les places d’aparcament passant a estar a semibateria. Finalment, el carrer Passeig Nou recuperarà els dos sentits per tal d’oferir un nou accés al polígon industrial i alleugerir de trànsit la plaça del Pou.

La reordenació del trànsit a l’avinguda Jaume Mestres és una llarga reivindicació dels veïns, ja que travessa Agramunt i compta amb equipaments molt freqüentats com el camp de futbol alhora que dóna accés al CAP.

Diumenge, 17 Febrer 2019 23:21

L'Ajuntament de Bellpuig va homenatjat aquest diumenge a l'Orfeó Joventut de la localitat pel seu centenari en el marc de la festa de Sant Antoni de la Sitja.

L'entitat, que està dirigida per Albert del Viso, va néixer el mes de juny de 1919. En aquests moments compta amb una trentena de cantants i per commemorar el primer segle de trajectòria ha organitzat un cicle de sis concerts que es duran a terme durant el primer semestre d'aquest 2019. El primer concert tindrà lloc el pròxim dissabte 23 de febrer a l'església de Sant Nicolau. L'Orfeó Joventut oferirà Missa brevis in F. Major, K. 192 de Mozart. Durant l'any també estan previstes altres activitats com un concert reunint antics cantants i directors. També contemplen organitzar una xerrada per projectar el futur de l'Orfeó Joventut.

L'alcalde, Salvador Bonjoch, ha felicitat la dilatada trajectòria de l'entitat fent un especial reconeixement a Ramon Saladrigues Oller, impulsor i primer director de l'Orfeó Joventut, de qui ha dit que "a Bellpuig tenim el deure de agrair-li l'important llegat i patrimoni cultural que ens ha deixat com també ho han fet familiars seus", com és el cas de Narcís Saladrigues, que també va dirigir l'entitat i que ha estat present a l'acte. L'homenatge ha tingut lloc al Casal d'Entitats Carme Serra on s'ha inaugurat una exposició retrospectiva del centenari de l'Orfeó Joventut de Bellpuig. L'acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Bellpuig va recuperar l'any 1993 la històrica i tradicional festa de Sant Antoni de la Sitja, documentada el 1646 per Valeri Serra i Boldú, i des d'aleshores ha servit per homenatjar alcaldes, regidors de la localitat així com a diferents entitats en funció de la seva antiguitat .

Divendres, 25 Gener 2019 09:15

Bellpuig estrenarà aquest cap de setmana la gespa artificial del camp de futbol municipal, actuació llargament reivindicada per l'escola i el club d'aquesta localitat de l'Urgell. L'alcalde, Salvador Bonjoch, va destacar ahir que "amb aquesta obra ja hem complert totes les promeses electorals". Bonjoch també va afegir que "encara que l'obra hagi costat uns 400.000 euros, s'amortitzarà en menys d'una dècada, ja que el camp amb gespa natural era molt car de mantenir i mai acabava d'estar en perfectes condicions". Per la seva banda, Jaume Serret, vocal de la junta de l'escola de futbol, i Josep Cos, president del club, van celebrar l'actuació perquè "suposarà una gran millora per als jugadors, ja que amb un camp regular i estable evitarem lesions i altres problemes".

Dilluns, 14 Gener 2019 14:12

El Teatre Armengol de Bellpuig va acollir el diumenge 13 de gener el tradicional concert de Reis a càrrec de la Bellpuig Cobla on es va lliurar la 24a Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla, convocada pel consistori i l’Associació Músics per la Cobla. L’afortunat va ser Roc Tàpia de Súria, instrumentista de fiscorn, que  va rebre 2.500 euros i va interpretar una sardana juntament amb la Bellpuig Cobla. El concert es va dedicar als presos i exiliats polítics.

En el seu parlament, l’alcalde, Salvador Bonjoch, va destacar que treballen per reunir els 25 guanyadors de la Beca Josep Maria Bernat l’any que ve coincidint amb el 25è aniversari d’aquesta. Bonjoch també va recordar que l’Ajuntament promou l'ensenyament de la dansa de la sardana a les escoles de la vila i ofereix descomptes en la matrícula a persones que estudien el segon o tercer instrument de cobla a l’Escola Municipal de Música de Bellpuig.

Dilluns, 14 Gener 2019 10:52

La CUP de Bellpuig ha presentat les tres persones que encapçalaran la llista del partit per a les eleccions municipals que se celebraran al maig. Seran tres dones: Sandra Oriola, que ja és regidora de la formació en aquest mandat; Eli Sánchez i Istria Molinero, respectivament. Segons Oriola, "aquest fet no pretén ser ni estètic ni una bandera, simplement pretén normalitzar la presència de dones en llocs de presa de decisió". Oriola també ha avançat que la CUP es presenta a les municipals amb l'objectiu principal de "guanyar" després d'haver estat un mandat a l'oposició i adquirir el bagatge necessari amb quatre regidors i un total de 564 vots.

Si bé el seu programa prioritzarà "la participació i més transparència", encara no el tenen acabat de redactar. Per aquest motiu, entre els mesos de febrer i març convocaran cinc jornades participatives que, sota el nom 'Parem l'orella', pretenen que els veïns facin propostes relacionades en cinc eixos: cultura i festes; cohesió social; economia social; educació, oci i esports, i vila i territori.

La presentació de les tres líders de la CUP de Bellpuig per a les municipals de maig ha tingut lloc aquest diumenge al castell en el marc d'una taula rodona amb els alcaldes de Navàs i Capellades, que han explicat la seva experiència a govern. 

Dijous, 03 Gener 2019 20:48

El Mag Galderic ha visitat aquesta tarda el Parc de Nadal de Bellpuig per recollir les cartes que els infants han escrit als Reis Mags d'Orient. En la seva estada en aquesta localitat de l'Urgell, el Mag Galderic ha revelat als més menuts l'element que hauran d'utilitzar dissabte per facilitar l'arribada dels Reis, que és una trompeta màgica, la qual els infants han pogut construir aquesta mateixa tarda en un taller en el marc del Parc de Nadal.

Des de fa quatre anys, Bellpuig relaciona la nit dels Reis amb un conte protagonitzat pel Mag Galderic. L'argument del d'aquest 2019 és que el Mag Galderic ha estat treballant durant tot l'any amb el tren dels somnis, capaç de viatjar pels pobles i ciutats atrapant als seus vagons els somnis més desitjats dels nens i nenes. El Mag Galderic ha programat el tren perquè viatge fins a Orient i torni carregat dels desitjos però els infants l'han d'ajudar a arribar, per això han dissenyat la trompeta màgica, que faran sonar la nit del dia 5 de gener. 

Està previst que la cavalcada dels Reis a Bellpuig comenci dissabte a les 6 de la tarda des de la plaça Ramon Bertran i en comitiva, després de saludar les autoritats, es desplaçarà fins al poliesportiu. 

Dimarts, 19 Febrer 2019 17:14

Verdú comptarà aquest any amb una estació de tractament d’aigua potable (ETAP) des d'on es tractarà l’aigua provinent del Canal d’Urgell captada a Preixana, que serveix per l’abastament de Verdú i de la Segarra a la Vall del Cercavins. L’objectiu de la instal·lació és aigua de qualitat i resoldre els episodis d’enterboliment que es produïen principalment en els períodes de tanques del Canal d’Urgell.

El pressupost de l’actuació és de 275.577 euros (IVA inclòs) i està finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb 103.785 euros; pel Consell Comarcal de la Segarra amb 116.818 euros, i per l’Ajuntament de Verdú amb 54.973 euros. Una obra a tres bandes que segons explica el conseller comarcal d’Aigües a la Segarra, Josep Llobet, beneficiarà a totes les parts.

L’empresa adjudicatària dels treballs és CASSA i està previst que els treballs acabin en quatre mesos. Els municipis de la Segarra que es serviran d’aquesta nova ETAP seran Cervera (La Cardosa), Granyena, Granyanella, Montoliu, Montornès, Els Plans de Sió (El Canós, L’Aranyó i Montcortès) i Talavera.

Dissabte, 16 Febrer 2019 18:36

Un incendi ha cremat aquest dissabte 3 hectàrees de vegetació entre Maldà i els Omells de na Gaia, a l’Urgell. Fins a 6 dotacions terrestres i 1 aèria dels Bombers han treballat en els tasques d’extinció de l’incendi, que en aquests moments es troba estabilitzat. Al lloc encara queden algunes dotacions per remullar la zona afectada.

Dissabte, 09 Febrer 2019 10:30

Unes 500 persones han participat aquesta setmana a les jornades tècniques de Preixana que en la seva vuitena edició estaven dedicades al reg oferint un monogràfic amb destacats conferenciants. Les jornades van finalitzar ahir amb una demostració a camp en què els 150 assistents van poder conèixer de primera mà les últimes novetats del sector de la mà de set dels principals fabricants: Assut, Copersa, Irritec, Regaber, Chamsa, ITC, Naandanjain i Sistemes Electrònics Progrés SA.

L'alcalde, Jaume Pané, va fer una valoració "molt positiva" de les jornades i va destacar que "l'eficiència del reg és una aposta de futur al nostre territori, especialment a les zones del canal Segarra-Garrigues però cada cop més també en les del Canal d'Urgell". Pané va dir que "cadascú en la seva mesura té la responsabilitat d'impulsar la reconversió dels regs de l'Urgell i alhora fer-ho amb la màxima eficiència com a estímul dels agricultors joves".

Les jornades estaven organitzades per l'Ajuntament de Preixana, el Departament d'Agricultura, la Cooperativa d'Ivars i Fira de Mollerussa.

Dimecres, 06 Febrer 2019 11:45

Mossèn Josep Maria Font, investigat per suposats tocaments a menors l'any 2015, ha emès un breu comunicat on explica que "davant les notícies publicades en els mitjans de comunicació vers la meva persona i d'acord amb el Sr. Arquebisbe i en bé de les parròquies on estic exercint el meu ministeri, he demanat poder ser rellevat del meu càrrec de rector de les parròquies de Sant Jaume Apostòl d'Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà (i església del Dolç Nom de Maria del Vilet), de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbna". En el comunicat, mossèn Font també agraeix a l'arquebisbe, Jaume Pujol, la "confiança dipositada en mi durant tots aquests anys", lamenta "profundament aquesta situació" i demana "disculpes a totes les persones a les quals hagi pogut ofendre o decebre". 

Per la seva part, l'Arquebisbat de Tarragona també ha anunciat que en les pròximes hores destituirà Josep Maria Font com a rector de les parròquies esmentades anteriorment. 

 

Dimecres, 06 Febrer 2019 08:32

El Vaticà va investigar per presumpta pederàstia el mossèn Josep Maria Font Solé, rector de la parròquia de Sant Jaume d’Arbeca, que també oficia missa a Els Omellons, a les Garrigues, així com a diversos pobles de la Vall del Corb, a l’Urgell, com Sant Martí de Maldà, Maldà, Belianes, Nalec, Rocafort de Vallbona i El Vilet, segons avança el diari Segre

El Vaticà va investigar dos capellans del camp de Tarragona després de ser alertat per l’Arquebisbat de Tarragona: Josep Maria Font Solé i Francesc Xavier Morell, aquest últim va exercir fins ahir com a rector de Constantí. Font i Morell van ser denunciats els anys 2015 i 2016, respectivament, per suposats tocaments a menors. Els dos mossens van ser apartats durant un temps de les seves funcions com a sacerdots i van ser destinats al monestir de Poblet i a Roma, respectivament, segons avançava Tarragona digital, el mitjà de comunicació que ha tret a la llum aquests nous casos de pederàstia a l’església catòlica.

Després però els dos capellans es van incorporar a nous destins, Josep Maria Font va ser nombrat mossèn de les parròquies de les Garrigues i l’Urgell esmentades anteriorment el mes de juliol de l’any passat. 

El diari La Mañana publica que mossèn Josep Maria Font va néixer a Constantí l'any 1954 i va ser ordenat sacerdat a Constantí el 1982. Mossèn Font va tenir els primers problemes el 2011, quan el Departament d'Ensenyament el va apartar com a professor de religió quan exercia a Cabra del Camp, ja que uns altres professors el van sorprendre tancat en una habitació amb dues nenes, germanes, sobre la falda, que va argumentar que estava tranquil·litzant. El 2015, com a rector de Cambrils, va ser sobtadament apartat arran d'una denúncia per presumptes abusos sexuals a menors, fet que va dur al Vaticà a iniciar una investigació.