Divendres, 29 Desembre 2017 16:51

Agramunt aprova el pressupost del 2018 que ascendeix a 5,5 M € amb els vots a favor d'Acord Esquerra i l'abstenció de CiU

Valorar aquest article
(0 vots)
Votació dels comptes. Votació dels comptes. Ajuntament d'Agramunt

El ple de l'Ajuntament d'Agramunt ha aprovat aquest dijous al vespre el pressupost per al 2018 que ascendeix a 5.564.364 euros. Els comptes han estat aprovats amb els vots a favor dels 11 regidors d'Acord Esquerra i l'abstenció de CiU. Segons Antonio Farré (CiU), "ens hem abstingut per coherència ja que al novembre també ho vam fer en la votació de les taxes". Farré també ha dit que "no estem d'acord amb l'increment d'un 16% en la taxa de la recollida de la brossa en dues anualitats, que ja vam votar en contra, i com que aquests cobraments es començaran a aplicar el 2018 per coherència no podem votar-hi a favor". Finalment, el regidor de CiU ha dit que la partida de retorn que fa l'Agència Catalana de Residus al consistori per la fracció orgànica reciclada, la qual ascendeix a més de 12.000 euros, "nosaltres creiem que no s'ha de destinar a fer una obra de participació ciutadana sinó que es podria destinar a abaritar el cost de la brossa ja que així tots els ciutadans d'Agramunt en sortirien beneficiats o bé a fer campanyes de reciclatge". 

El pressupost inclou, entre altres inversions, l’arranjament de les avingudes Jaume Mestres i Agustí Ros (250.000 euros), la renovació de l'enllumenat del nucli agregat de Mafet (60.000 euros) i la instal·lació d'enllumenat al Parc de Riella (50.000 euros). El pressupost també inclou la reconversió de l’antiga llar d’infants municipal en un espai cívic (120.000 euros), que comptarà amb una gran sala i diferents espais habilitats per a les activitats que puguin dur a terme les entitats agramuntines. L’equipament, que comptarà amb la figura d’una persona dinamitzadora d’activitats, també disposarà d’un espai destinat als joves.

Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “hem presentat uns pressupostos que inclouen grans projectes per al municipi al mateix temps que garanteixen l’estabilitat econòmica municipal”. Solé ha destacat que la bona situació econòmica del consistori ha permès no haver de demanar el crèdit de 350.000€ inclòs en el pressupost de l’any 2017 de manera que s’ha reduït la partida d’amortitzacions de 409.000€ a 379.000€ en un any. També ha lamentat que després del diàleg i les reunions que s’han ofert, els dos regidors de CIU no hagin donat suport als comptes municipals.

Pel que fa a les despeses pròpies de manteniment, els nous comptes inclouen amb una partida de 105.000€ per a manteniment de la via pública, 65.000€ en espais enjardinats i 80.000€ en manteniment i renovació de tota la xarxa elèctrica del municipi. L’alcalde també va destacar l’estalvi de més d’un 10% en consum elèctric durant l’any anterior.

 

Projectes pendents del 2017

Durant aquest 2018 també s’executaran projectes que van licitar-se i adjudicar-se durant l’any 2017 i que encara no s’han pogut iniciar. Concretament, es durà a terme l’ampliació del Centre d’Assistència Primària, amb un pressupost de 650.000€, l’ampliació i arranjament de la Residència Geriàtrica Municipal, amb un pressupost de 700.000€, la construcció d’una nova potabilitzadora per al municipi, amb un cost de 350.000€ i l’arranjament del carrer Castell, amb un cost de 100.000€

 

Projecte de participació ciutadana

Per segon any, l’equip de govern d’Acord d’Esquerra ha inclòs en els comptes municipals una partida per a un projecte de participació ciutadana. Concretament, l’import d’aquesta partida correspon al retorn que fa l’Agència de Residus de Catalunya a l’Ajuntament per la fracció orgànica reciclada durant l’any anterior. Si l’any passat aquesta partida va tenir un import d’11.900€, enguany serà de 12.332€ ja que s’ha millorat en la recollida d’aquesta fracció. Durant les properes setmanes, des de la regidoria de noves tecnologies s’habilitarà un aplicatiu mòbil perquè tothom pugui proposar projectes per a dur-se a terme aquest any.

 

Arranjament de camins i promoció comercial

Els comptes també inclouen una partida de 20.000€ per a destinar-los a l’arranjament de camins del terme municipal. Per aquest motiu, des de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient ja s’ha contactat amb les juntes administratives i amb els vedats de caça del municipi perquè facin arribar propostes d’arranjament de camins perquè puguin ser valorades i executades. Per altra banda i per tercer any consecutiu, s’ha habilitat una partida de 10.000€ per a la dinamització comercial d’Agramunt i que enguany ha permès la instal·lació d’una pista de patinatge durant les festes de Nadal.

 

 

 

Llegit 150 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar