Divendres, 26 Gener 2018 09:39

Agramunt reforma el carrer Castell, un dels més antics de la vila

Valorar aquest article
(0 vots)
Les obres del carrer Castell. Les obres del carrer Castell. Laia Pedrós

L'Ajuntament d'Agramunt ha iniciat aquesta setmana les obres de reforma del carrer Castell, una de les vies més antigues de la localitat. Amb aquesta actuació està previst acabar la remodelació del centre històric de la capital del Sió, després de remodelar entre els anys 2014 i 2015 els carrers Sió i Sant Joan i la plaça de l'Església.

Les obres al carrer Castell es centren a renovar tots els serveis bàsics (aigua, llum, gas, entre d'altres) i el ferm, que es pavimentarà de nou amb pedres, seguint l'estil de les obres als carrers ja reformats. Està previst que les obres, que compten amb un pressupost de 100.000 euros que assumirà íntegrament el consistori, s'allarguin un mes i mig.

El carrer Castell, que unia l'antic castell medieval amb l'església de Santa Maria, és una de les més antigues d'Agramunt motiu pel qual en el marc de l'actuació de reforma s'ha contractat un equip de arqueològics per fer el seguiment.

Veïns i comerciants de la zona han explicat que "tot apunta que amb les obres apareixeran antigues construccions". Per la seva banda, l'alcalde, Bernat Solé, ha destacat que "es tracta d'una obra necessària, especialment pel deteriorament de les instal·lacions soterrades i el mal estat del paviment".

Cal recordar que les obres a la plaça de l'Església van posar al descobert un tram de la muralla primitiva datada del segle XI així com diversos esquelets mentre que a les carrer Sió i Sant Joan van aparèixer cups i cellers.

L'objectiu de l'Ajuntament d'Agramunt amb la reforma integral del centre històric, que s'ha convertit en peatonal, és impulsar comercialment i turísticament aquesta zona.

Llegit 174 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar