Dijous, 12 Juliol 2018 14:56

Els infants d'Agramunt creen una tortuga amb residus per conscienciar del reciclatge

Valorar aquest article
(0 vots)
La tortuga, a la plaça del Pou. La tortuga, a la plaça del Pou. Ajuntament d'Agramunt

Dins les activitats d’estiu organitzades des de l’Ajuntament d’Agramunt, aquesta setmana els més de 50 nens que hi participen han treballat la llei de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. És a partir d’aquests conceptes que han creat una gran tortuga amb els residus que han anat recopilant durant la setmana.

La tortuga, que s’ha instal·lat a la plaça del Pou, està feta amb material reciclat. Uns testos de plàstic formen el seu cos, les extremitats i la cara estan fetes amb envasos i llaunes, i l’interior de la tortuga està ple de diferents residus, simbolitzant la ingesta de residus que pateixen cada dia els animals marins. Els nens amb l’ajuda dels monitors han creat tota la estructura i n’han fet el seu propi disseny.

A més, s’ha penjat d’arbre a arbre de la plaça una tira de botelles de plàstic on cada nen ha escrit un missatge tenint en compte el futur del nostre planeta. Cada nen ha dibuixat o escrit com s’imaginava el planeta d’aquí uns anys.

La finalitat d’aquesta iniciativa és conscienciar a la població del gran nombre de residus que generem les persones i que és molt necessari reciclar bé. La tortuga vol ser un exemple del gran nombre d’animals i espècies marines que cada dia moren per la ingesta d’escombraries al mar. Amb aquesta creació els nens i els monitors han volgut fer una crítica visual d’un problema que cada dia va en augment i que cal posar-hi mesura entre tots.

 

Llegit 201 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar