Dilluns, 21 Gener 2019 21:45

Els Bombers Voluntaris de Lleida tancaran els parcs aquest mes de gener per falta de personal

Valorar aquest article
(0 vots)
Reunió celebrada a Agramunt. Reunió celebrada a Agramunt. Laia Pedrós

Els Bombers Voluntaris de Lleida han acordat aquest dilluns a Agramunt que tancaran els 22 parcs de la demarcació durant aquest mes de gener perquè “la situació ha arribat al col·lapse total i operativament no podem donar cobertura al territori, ja que no tenim personal suficient”, segons ha afirmat el caporal del parc de Coll de Nargó i secretari general de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), Jordi Fabra. En aquest sentit, han anunciat que tampoc cobriran les activacions M1, sumant-se així a les reivindicacions dels seus companys de Girona. Fabra ha dit que “els bombers voluntaris no servim per cobrir les mancances estructurals que té el cos i ens estan utilitzant com a personal low cost des de fa molt temps, quan aquesta no és la finalitat”. Segons Fabra, “ja no es tracta d’un problema de maquinària obsoleta sinó que és un problema de col·lapse operatiu, no podem donar resposta al territori perquè no tenim personal, la societat ha canviat i els pobles han quedat deserts, si a això hi sumen les exigències fora del normal de les convocatòries, no entra ningú”.

Per la seva part, el president d’Asbovoca, Josep Maria Alcalà, ha explicat que “tenim els caps dels parcs angoixats, amb el mòbil disponible les 24 hores dels 365 dies a l’any i sense poder garantir les sortides perquè no hi ha personal, fins i tot tenim casos d’ansietat i de depressió”. Alcalà també ha denunciat “els incompliments reiterats de la Direcció General de Bombers i de la Conselleria d’Interior, no ens ha cuidat i ens ha mentit, no estem ben coberts ni ben garantits”.

En la reunió celebrada a Agramunt han acordat manifestar ple suport i solidaritat a les legítimes reclamacions dels bombers funcionaris, no respondre a les activacions M1, tancar els parcs de bombers voluntaris de Lleida abans del 31 de gener per no poder garantir les sortides i iniciar una vaga indefinida. També han reclamat una taula de bombers conjunta amb sindicats, membres d’Asbovoca, Direcció General i Conselleria d’Interior.

Llegit 125 vegades Darrera modificació el Dilluns, 21 Gener 2019 21:49

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar