Dijous, 24 Gener 2019 12:04

Agramunt millorarà la il·luminació al carrer Sió

Valorar aquest article
(0 vots)
Vista del carrer Sió. Vista del carrer Sió. Ajuntament d'Agramunt

L'Ajuntament d'Agramunt durà a terme en les properes setmanes actuacions per millorar la il·luminació al carrer Sió. Les actuacions es duran a terme després de la reunió que l’Ajuntament va fer amb els veïns i els comerciants del carrer Sió la setmana passada i on es va acordar de forma conjunta realitzar aquestes accions. Cal recordar que aquest projecte de millora de la il·luminació va ser el projecte més escollit del procés de participació ciutadana impulsat pel consistori l'any passat. CiU, a l'oposició, va criticar fa uns dies a les xarxes socials la falta de llum al carrer del Sió per les festes de Nadal. 

Després d'estudiar les diferents opcions durant la reunió mantinguda a l'Ajuntament, el consistori i els veïns van acordar la instal·lació de diverses lluminàries de màxima eficiència energètica al centre del carrer. L'actual sistema d'il·luminació, poc energètic, fou instal·lat l'any 2010. Amb aquesta acció s’incrementaran els nivells lumínics d’aquesta zona i es continuarà treballant per posar en valor una de les principals zones comercials del municipi.

Durant els propers dies es procedirà a fer una prova amb una lluminària i, a partir de la seva valoració, es completarà l'actuació a tot el carrer. Segons l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, "els veïns han valorat positivament la proposta que es va presentar en la passada reunió i, per tant, amb aquesta acció es donarà resposta a la necessitat dels veïns i comerciants". L'actuació compta amb un pressupost de 12.400€ que corresponen a l'import retornat per l'Agència de Residus a partir de la fracció orgànica recollida pels veïns d'Agramunt durant l'any passat.

 

Projectes realitzats amb un procés participatiu

Aquesta millora lumínica serà el segon projecte sorgit d’un procés de participació ciutadana que va impulsar l’Ajuntament d’Agramunt per primer cop l’any 2017. En el primer procés participatiu el projecte escollit també estava relacionat amb la il·luminació, i es va poder posar punts de llum al Parc de Riella. En aquest primer procés es comptava amb un pressupost d’11.900€.

Amb iniciatives com aquestes, l’Ajuntament d’Agramunt millor i posa en valor zones d’Agramunt amb projectes escollits per la ciutadania. 

Llegit 56 vegades Darrera modificació el Divendres, 25 Gener 2019 09:07

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar