Dimecres, 20 Març 2019 11:05

Un alumne d'Agramunt, premiat a l'Exporecerca Jove

Valorar aquest article
(1 Votar)
Josep Ribalta. Josep Ribalta. Laia Pedros

L'alumne de segon de batxillerat de l'institut Ribera del Sió, Josep Ribalta (17 anys), va ser premiat a la fira internacional XX Exporecerca Jove amb el seu treball de recerca que conclou que actualment no és possible terraformar (adaptar per poder habitar) al planeta de Mart.

En el treball de recerca, que porta per títol La Magnetosfera artificial de Mart. Com un imant pot canviar un planeta, Ribalta se centra en la proposta que van fer científics de la NASA i que consistia a desplegar un escut magnètic per protegir la l’atmosfera. Segons Ribalta, "per poder habitar Mart seria necessari construir un donut de coure de 400 quilòmetres de diàmetre, per tant, és impossible, són deu trilions de tones i no tenim prou coure a la Terra ni la tecnologia necessària per fer-ho". Ribalta va aconseguir aquest resultat després de dur a terme unes simulacions amb un programa de la NASA.

L’alumne de l’institut Ribera del Sió va exposar el seu treball de recerca a la XX Exporecerca Jove, que va tenir lloc entre el 28 de febrer i 2 de març a l'Hospitalet de Llobregat. Pel seu estand van passar més de 20 jurats i un d'ells el va premiar de manera que aquest jove presentarà el seu treball de recerca a la final de la vintena edició del concurs internacional 'Ciència en Acció', que se celebrarà a Alcoi (Alacant) el pròxim mes de octubre amb part les despeses de viatge pagats.

Ribalta va destacar el reconeixement en Exporecerca Jove és "accessori" i va afegir que "el millor premi que podia aconseguir me l’he donat a mi mateix ja que amb aquest treball he agafat la confiança que necessitava amb la meva feina i millorar les actituds a nivell personal" . Aquest alumne de segon de batxillerat d'Agramunt, que el pròxim curs vol iniciar els estudis de física a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va revelar que va dur a terme aquest treball "amb molta passió i dedicació durant tot l'estiu". Ribalta va agrair el suport del reconegut catedràtic de Matemàtica Aplicada Carles Simó, que "em va ajudar a descriure l'òrbita de l'estructura entorn el Sol per protegir Mart". Ribalta també presentarà el seu treball d'investigació al Premi Argó de la UAB, ja que en cas de guanyar aconseguirà la matrícula gratis en el primer any de carrera del grau de física.

Llegit 112 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar