Dimecres, 03 abril 2019 14:20

Agramunt arranjarà la llera del riu Sió amb el camp de treball d'aquest estiu

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del camp de treball. Presentació del camp de treball. Laia Pedrós

Agramunt millorarà la llera del riu Sió amb el seu tercer camp de treball, que tindrà lloc del 30 de juny al 14 de juliol i en el qual està previst que participin 15 joves de diferents punts de Catalunya amb edats compreses entre 14 i 17 anys. El regidor de Joventut, Oriol Pobla, ha explicat que "com en anteriors edicions el camp de treball estarà enfocat a l'aigua ja que tot i que Agramunt històricament ha estat terra de secà, l'aigua ha tingut una importància cabdal".

Concretament, està previst actuar en alguns trams del passeig de Riella, del passeig Josep Brufau i a la part final del passeig Mercè Ros, on es retiraran les pedres amb perill de desprendre's per evitar que obscalutzin el pas de l'aigua en cas de rubinades; es construiran planxes de formigó a les parts més degradades i es col·locaran sobre noves pedres damunt. Els joves també realitzaran un mural al passeig de Riella.

El camp de treball serà gestionat de nou per Quàlia, l'àrea de projectes educatius del Grup Alba de Tàrrega. Toni Domingo, d'Alba, ha posat en valor la combinació de la vessant tècnica del camp de treball amb un vessant més social ja que "l'objectiu d'Alba és que els joves participants s'interrelacionin i coneguin a persones amb diversitat funcional, amb les que des l'entitat treballem habitualment, perquè prenguin consciència social i facin visible aquest col·lectiu, que en moltes ocasions es troba en situació de risc, i que els joves tenen força desconegut". 

Els joves del camp de treball s'allotjaran al gimnàs de l'institut Ribera del Sió i també realitzaran activitats amb les entitats locals d'Agramunt.

Cal recordar que en el primer camp de treball, Agramunt va recuperar els rentadors d'Almenara Alba i la llegenda de la Roca de la Delfina i l'any passat va recuperar la Segla Molinal. El regidor de Joventut ha avançat que l'Ajuntament està treballant en tres rutes turístiques: Camins de terme, Camins de pedra i Camins d'aigua. Precisament, aquesta última ruta passarà per alguns dels punts recuperats i millorats en els diferents camps de treball.

Llegit 60 vegades Darrera modificació el Dijous, 04 abril 2019 10:46

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar