PP
Dissabte, 20 abril 2019 12:36

La Biblioteca Municipal Guillem Viladot d'Agramunt celebra 20 anys

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge de l'espai infantil de l'equipament cultural. Imatge de l'espai infantil de l'equipament cultural. Laia Pedrós

La Biblioteca Municipal Guillem Viladot d’Agramunt commemorarà el seu 20è aniversari durant el mes de maig. Ho farà amb diferents activitats per a tots els públics, que començaran el dia 11 amb l’espectacle itinerant Rats, a càrrec de Campi Qui Pugui. També s’organitzarà una tertúlia amb l’escriptora i periodista Empar Moliner, que parlarà de la seva novel·la No hi ha terceres persones. L’acte tindrà lloc el 18 de maig a les 11 del matí. Les activitats commemoratives del 20è aniversari finalitzaran el dia 23 amb l’espectacle Connexions Poètiques de Lluís Fortuny, un dels històrics components de la Companyia Elèctrica Dharma. Aquest recital de petit format en què imatges i poemes es fusionen amb música en directe i una taula amb dj forma part del cicle Brots igual com l’espectacle familiar de Campi Qui Pugui. A més, tindrà lloc un atrapacontes de la mà de la Unió de Botiguers i Industrials.

La Biblioteca Municipal Guillem Viladot organitza durant l’any nombroses activitats que tenen l’objectiu de fomentar la lectura i l’estima per la cultura. L’equipament compta actualment amb un catàleg d’unes 28.000 referències i té 66 subscripcions a diaris i revistes. L’any passat va registrar 13.000 usuaris de préstec i va comptabilitzar més de 4.000 socis amb carnet. Com a dada curiosa, va prestar un total de 399 llibres digitals, xifra que ha augmentat considerablement en l’últim any. Pel que fa als llibres més demanats, són els best-sellers i els contes infantils.

Entre les activitats regulars que organitza la biblioteca hi ha els atrapacontes, a càrrec d’entitats de la vila, i els clubs de lectura, el d’adults compta amb dos grups i el d’infants es realitza en col·laboració amb les escoles del municipi.

Les responsables del la biblioteca des dels seus inicis, Carme Muntó i Bepeta Coma, a les quals ara s’hi ha sumat Montse Vicens, asseguren que “les necessitats dels usuaris han canviat molt, al començament gairebé ningú utilitzava Internet i ara tots venen amb el seu portàtil per connectar-se”. També destaquen que els llibres de consulta abans eren necessaris per qualsevol treball i ara tot ho busquen a Internet.

Llegit 57 vegades Darrera modificació el Dissabte, 20 abril 2019 13:44

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar