Dilluns, 13 Maig 2019 20:07

La Festa Major de Tàrrega venera les Santes Espines

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatges del seguici. Imatges del seguici. Laia Pedrós

La Festa Major de Tàrrega ha reviscut aquest dilluns a la tarda el seguici de les Santes Espines, solemne processó de cultura popular encapçalada per les relíquies, copatrones de la ciutat juntament amb la Mare de Déu de l'Alba. En el setè any de la recuperació d'aquesta tradició del segle XVI, ha exercit de convidada d'honor la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que s’ha mostrat a favor de la cultura popular com un element de cohesió social. Vilallonga també ha destacat el suport del govern de la Generalitat “cap a totes les manifestacions culturals del nostre país, que n’és riquíssim”. Per la seva part, l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, ha recordat que les jornades d’avui i demà, en honor a les patrones de la ciutat i que donen nom a la Festa Major de maig, “combinen tradició i cultura”.

Les diferents entitats de cultura popular de la ciutat han participat en el seguici popular, que ha acabat a la plaça Major on ha tingut el moment més emblemàtic i esperat quan el reliquiari de les Santes Espines s’ha submergit en aigua al peu de la creu de terme per invocar la pluja, segons mana la tradició. L'encarregat del ritual ha estat el bisbe de Solsona, Xavier Novell.

Seguidament, les Santes Espines han entrat de nou a l'església de Santa Maria de l'Alba, on s’ha oficiat la missa en honor a les relíquies.

En acabar, està previst que la renovada plaça Major aculli l’escenificació del Ball de l’Eixida, la dansa popular de Tàrrega, que, com mana la tradició, obrirà l’alcaldessa, i s’hi sumarà la resta d'autoritats i la ciutadania. Prèviament, l’Àguila, màxima figura protocol·lària del bestiari, farà els honors de la mà de Guixanet. Després se succeiran els diferents balls de les entitats de cultura popular de la ciutat.

Llegit 64 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Maig 2019 22:37

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar