Dilluns, 10 Juny 2019 08:50

Un agramuntí guanya el Premi Pissiganya de Cicle Inicial de Primària emmarcat en els Premis El Tinter de les Lletres Catalanes

Valorar aquest article
(0 vots)
Recollida del guardó. Recollida del guardó. Òmnium Urgell-Segarra

Els Premis El Tinter de les Lletres Catalanes, un certamen que agrupa els premis literaris d’autors d’entre 6 i 18 anys, Sambori i Pissiganya, en el que han participat 160.000 alumnes d’arreu dels Països Catalans, uns 30.000 alumnes més que en l’edició anterior, un fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

Els guanyadors de la final de Catalunya es van donar a conèixer a la Festa del Tinter, una festa celebrada a l’Auditori del Conservatori del Liceu, a Barcelona.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de fa 20 mesos, va fer arribar una carta per felicitar a tots els participants i va posar en valor la llengua catalana com a eina essencial de la cohesió social: “una salutació especial a tots els que, com jo, no teniu el català com a llengua materna: tenim tots els accents per gaudir”, diu Cuixart, “mentre fem del català punt de trobada”. Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium, va cloure l’acte assegurant que “és escrivint i llegint que aconseguim societats millors i ser persones lliures i crítiques”.

El president de l’entitat, “malgrat la distància”, i el vicepresident Mauri, no van voler deixar d’agrair a mestres i professionals la seva tasca i la seva entrega “sempre al servei d’aquest gran consens que és el model d’escola catalana”, va dir Cuixart. “Gràcies als mestres i professors”, va dir Mauri, “jo avui sóc aquí i sóc una persona crítica que treballa, igual que feu tots vosaltres, per deixar el món una mica millor del què l’hem trobat”.

A tots els alumnes Jordi Cuixart els va recordar que “aprendre significa créixer, i créixer és atrevir-se a preguntar-s’ho tot” i per a fer-ho “el Tinter és un estímul preciós”. “Que mai res, ni ningú, ens impedeixi ser lliures: lluitar pels nostres somnis sense cap por!”, va sentenciar Cuixart en una edició marcada de nou per la seva absència. Jordi Cuixart està empresonat des del 16 d’octubre de 2017.

En la festa del Tinter es van donar a conèixer els guanyadors de Catalunya de la 13a edició del Premi Sambori de narrativa i la 8a del Pissiganya de poesia, dos guardons que tenen com a objectiu potenciar la creativitat d’infants i joves i reconèixer els valors emergents de les lletres catalanes. Un total de 30 alumnes acompanyats de les seves famílies i representants dels centres educatius han rebut el reconeixement d'Òmnium Cultural. L’acte ha girat al voltant de la figura de l’escriptora Teresa Pàmies. Aquest any es commemora el centenari del seu naixement.

El Premi Sambori Òmnium de narrativa ha arribat a la 13a edició i ha comptat amb la participació de més de 150.000 alumnes de 1.239 centres educatius de primària, secundària i batxillerat de Catalunya, Catalunya Nord, Andorra i la Franja. A Catalunya, en total, hi han participat més de 46.000 alumnes.

El Premi Pissiganya de poesia ha celebrat la 8a edició i hi han participat més de 13.000 alumnes de Catalunya de 142 centres educatius diferents.

Martí Vilaró Farré del col·legi Mare de Déu del Socós d'Agramunt, ha estat el guanyador del Premi Pissiganya del Cicle Inicial de Primària amb el treball que porta per títol El coet.

 

Llegit 133 vegades Darrera modificació el Dilluns, 10 Juny 2019 09:00

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar