Dilluns, 13 Juny 2016 14:35

Jornada participativa a Sant Martí de Maldà per dissenyar els jardins de la futura residència

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Associació Alba, l’Ajuntament de Sant Martí de Riucorb i algunes entitats del poble organitzaran aquest dissabte 18 de juny de 10 del matí a 2 del migdia la 2a Festallat a Sant Martí de Maldà, una jornada amb l’objectiu de pensar i dissenyar els jardins exteriors de 6500 metres quadrats de la futura residència, els quals estaran oberts a tothom. L’objectiu és explicar el projecte tècnic i complementar-lo a través de recollir les voluntats i necessitats de la població a partir de diferents tallers participatius basats en la construcció tradicional, la flora i la vegetació, el joc i l’art.

La 1a Festallat va tenir lloc l’agost passat amb l’objectiu de captar fons per tirar endavant aquest projecte conjunt que preveu recuperar un edifici a mig construir des de fa 14 anys i fer-hi una llar-residència per a persones amb discapacitat i reservar un mòdul per a gent gran amb serveis compartits. En aquesta segona edició es vol fer un pas més i per això s’ha organitzat una jornada participativa oberta a tota la població.

La jornada començarà a les 10 del matí amb un esmorzar popular. Després l’historiador Miquel Torras farà un recorregut pels jardins on s’explicaran diferents fets històrics i anècdotes dels espais i elements singulars d’aquest. A les 11 el despatx d’arquitectes Jornet, Llop i Pastor, encarregat del projecte, presentarà l’ordenació tècnica dels jardins. Tot seguit es convidarà als assistents a dividir-se per temàtiques i a participar en alguns dels quatre tallers previstos: taller de construcció tradicional a través de pedra seca a càrrec de Jordi Giribet; taller d’art i natura a càrrec de Gerard Balcells, on es pensarà una intervenció artística; taller de jardineria realitzat per Ioan Dulgheri, jardiner de l’Associació Alba, on, a partir del coneixement de la flora i fauna autòctona, es planificarà la plantació i disseny de la zona enjardinada; i finalment, un taller de jocs amb la col·laboració de Tombs Creatius i impartit per Maite Trepat. 

“Pensem que és molt important que la gent de Sant Martí es faci seu aquest espai i per això hem volgut fer un procés participatiu per saber que necessiten i que els agradaria que tinguessin aquests jardins” ha explicat Maite Trepat, directora de l'Associació Alba. A més, “volem que aquests jardins puguin suposar un valor afegit per a la vall del corb i tinguin un atractiu turístic que suposi un benefici pel poble i la zona i per fer-ho cal plantejar un projecte original” ha afegit Trepat. 

La jornada acabarà amb un dinar popular obert a tothom. Per apuntar-s'hi hi ha temps fins el dimecres 15 de juny i es pot fer comprant el tiquet al restaurant El Gat del Rosal de l'Associació Alba a Tàrrega o a l'Ajuntament de Sant Martí. 

S'ha de recordar que l’Obra Social La Caixa ha donat una subvenció de 36.000 euros per tal de tirar endavant aquest projecte que permetrà crear llocs de treball i projectar uns jardins inclusius a la vall.

 
Llegit 308 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Juny 2016 14:48

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar