Dilluns, 06 Març 2017 13:07

La nova residència de Sant Martí de Maldà, enllestida l'abril de 2018

Valorar aquest article
(0 vots)
El projecte es va donar a conèixer a l'assemblea de socis. El projecte es va donar a conèixer a l'assemblea de socis. Associació Alba

La primera pedra de la nova residència de Sant Martí de Maldà, impulsada per l’Associació Alba - Fundació Alba Futur, està prevista que es posi a finals d’abril. L’Ajuntament de Sant Martí ha cedit a Alba un edifici que es va quedar a mig construir fa 14 anys, perquè l’entitat posi en marxa una llar residència per a 24 persones amb discapacitat. La previsió és que les obres comencin a finals del mes que ve i que tinguin una durada de poc més d’un any amb l’objectiu de poder inaugurar-la a l’abril del 2018. ?El projecte de Sant Martí tindrà un impacte important en el territori perquè oferirà uns serveis que milloraran la qualitat de vida de les persones grans i de les persones amb discapacitat i, a la vegada, serà un impuls per a la zona amb la dinamització i la creació de 20 llocs de treball, un cop es posi en funcionament. ?

El projecte, dissenyat per Jornet Llop Pastor Arquitectes, pretén transformar aquesta edificació en molt més que una llar residència. Sant Martí comptarà amb un centre multifuncional de 1.352 metres quadrats que, a banda de la llar residència, inclourà un centre de dia per a gent gran amb 20 places, una zona d’estimulació multisensorial i una futura residència per a la gent gran del poble. Com el complex està situat en uns terrenys municipals, també es crearan uns jardins inclusius fruit de la participació de les entitats locals i socials.

El nou equipament es caracteritzarà per ser el màxim de respectuós amb el medi ambient, amable amb les persones, obert a la població, innovador, inclusiu i 100% adaptat.

Aquest centre multifuncional disposarà d’espais polivalents amb múltiples usos, tant per als serveis de l’Alba com per a les entitats locals. Amb aquesta visió d’obertura als veïns, també es facilitarà l’assistència integral en la vida diària de les persones grans del territori a través de l’espai de menjador o de serveis a domicili, entre altres. Els futurs jardins exteriors de la llar residència també seran un espai obert al veïnat del Vall del Corb i 100% accessible per a què tothom –infants, joves i gent gran– pugui gaudir-lo.

 

Recerca de finançament

La previsió d’inversió de la nova llar residència de Sant Martí és de 2.350.000 euros. La Fundació Josep Anton Cerqueda, que ha ofert suport econòmic a nombroses entitats lleidatanes que atenen persones amb discapacitat i que ha manifestat interès perquè el projecte tiri endavant amb el seu ajut, hi vol aportar 1.500.000 euros. L’Associació Alba també contribuirà en la construcció de la llar residència amb l’aprovació a l’Assemblea de Socis d’una aportació de 200.000 euros i l’Obra Social ”la Caixa” va col·laborar durant el 2016 amb una subvenció de 36.000 euros per a la creació dels jardins inclusius.

La resta del finançament es preveu obtenir de la recerca de recursos econòmics a través d’ajudes públiques de les administracions i de diverses accions captació de fons que esperen aconseguir la implicació de les persones del territori, les empreses i la ciutadania a través de la Fundació Alba Futur. La missió de la fundació és la recerca de fons per als projectes de l’Associació Alba amb l’objectiu de garantir la qualitat de vida i el futur de les persones amb especials dificultats. 

Llegit 314 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar