Dilluns, 15 Maig 2017 10:03

Editen un llibre sobre Guimerà i Vallsanta en el 50è aniversari de la mobilització dels veïns per defensar les ruïnes del monestir

Valorar aquest article
(0 vots)
La presentació va tenir lloc dissabte. La presentació va tenir lloc dissabte. Consell Comarcal de l'Urgell

El Museu de Guimerà va acollir el passat 14 de maig la presentació del llibre Guimerà i Vallsanta, una publicació de 415 pàgines amb una primera part de fotografies i textos que fan un recorregut pels carrers del nucli medieval de Guimerà i una segona part dedicada al monestir de Santa Maria de Vallsanta.

El llibre recull textos i fotografies de més de 30 autors, entre els quals hi ha historiadors, medievalistes, arqueòlegs, escriptors, periodistes, fotògrafs, gent del món de la cultura... El treball recopila tot el que s’ha publicat sobre Vallsanta i hi incorpora materials nous dels erudits de la historiologia del monestir i dels tècnics que van participar en les excavacions entre el 2007 i el 2012.

Guimerà i Vallsantaha estat coeditat entre l’Associació guimera.info i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida amb la col·laboració

La publicació d’aquest llibre coincideix amb el 50è aniversari de la mobilització del poble de Guimerà per defensar les ruïnes de Vallsanta evitant l’enderrocament i la posterior venda de les restes del conjunt. També coincideix amb el 10è aniversari del Museu de Guimerà, el principal atractiu del qual són peces procedents del monestir, algunes d’elles de gran valor com la figura jacent de Bernat de Boixadors, obra de l’escultor Guillem de Seguer, i la clau de volta d’Agnus Dei.

En el transcurs de l’acte, el Grup de Recerques de les Terres de Ponent va lliurar el premi Athanagia  2017 a l’historiador Joan Duch. 

Llegit 221 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar