Dilluns, 13 Novembre 2017 10:29

Nou atac vandàlic al monument dedicat a Lluís Companys a El Tarròs

Valorar aquest article
(0 vots)
Les pintades. Les pintades. Laia Pedrós

El monument dedicat al president Lluís Companys a El Tarròs (Tornabous), el seu poble natal, va ser objecte la matinada del passat diumenge 12 de novembre d’un nou acte vandàlic. En aquesta ocasió uns desconeguts van robar un medalló de bronze amb la cara del president i van fer una pintada franquista sobre el monòlit a la seva memòria. A la pintada es pot llegir clarament la paraula ‘Franco’ i segons l’alcalde, Amadeu Ros, “hem interpretat que demanen canviar la cara de Lluís Companys per la del dictador”.

Ros va apuntar que els autors de l’atac vandàlic podrien conèixer detalladament el monument ja que van actuar a la part on no arriben les càmeres de vigilància instal·lades fa un parell d’anys. L’alcalde va posar una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, que investigaran l’atac.

Ros va indicar que “ja pensàvem que amb l’actual situació política del país patiríem un nou atac vandàlic” però també va assegurar que “repararem els desperfectes immediatament sempre que sigui necessari”. De fet, el mateix diumenge ja es va posar en contacte amb l’artista que va dissenyar el medalló de bronze dedicat a Companys que va ser l’escultor de Tàrrega Antoni Boleda.

Un regidor va descobrir els danys a mig matí i hi va comunicar a l’alcalde qui va anar a inspeccionar la zona poc després acompanyat d’agents dels Mossos d’Esquadra.

Aquest atac va arribar pocs dies després de descobrir una pintada en el senyal que indica l’entrada al monument dedicat a Lluís Companys.

 

Nombrosos atacs

El monument en homenatge a Lluís Companys a El Tarròs va ser construït l’any 1978 i des de llavors ha patit nombrosos atacs. El més greu i important va arribar l’any 2014, concretament el 5 d’agost quan uns desconeguts van decapitar l’estàtua del president, van trencar a cops de mall la placa de marbre que explica la biografia de Companys i van tombar el pal de la bandera catalana. Des de llavors, el monument compta amb càmeres de videovigilància.

Llegit 71 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar