Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 23 Novembre 2017 09:02

La residència i centre de dia Sant Pere Claver de Verdú, acreditada com a centre lliure de subjeccions

Valorar aquest article
(0 vots)
L'entrega del diploma va tenir lloc al castell. L'entrega del diploma va tenir lloc al castell. Laia Pedrós

La residència i centre de dia Sant Pere Claver de Verdú està des d'ahir acreditat com a centre lliure de subjeccions per part de la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA) mitjançant el seu programa 'Desatar al anciano y al enfermo de Alzheimer'. L'equipament, amb 36 residents i 5 usuaris al centre de dia, es converteix en el primer de Lleida gestionat per una entitat social, l'ABD (Associació Benestar i Desenvolupament), que aconsegueix aquesta acreditació. Responsables de la residència van rebre ahir el diploma acreditatiu en un acte multitudinari que va tenir lloc al castell de Verdú. Pilar Rodríguez, adjunta a gerència d'ABD, va explicar que "aquest és un nou model d'atenció més autonomista en què la llibertat individual i la dignitat de la persona són la raó de ser". Segons Rodríguez, "l'objectiu final és millorar el benestar de la persona".

El doctor Antoni Burgueño, que ha acompanyat a la residència i centre de dia Sant Pere Claver durant els dos últims anys i mig per aconseguir aquest reconeixement, ha explicat que "s'aborda cada persona de manera individual tenint en compte les seves característiques i necessitats i a partir d' aquest estudi, s'adequa l'entorn i es transforma el centre perquè pugui moure's amb certa seguretat".

Cal destacar que un centre lliure de subjeccions és un centre en el qual no s'utilitza cap tipus de subjecció física, entenent com subjecció la limitació de llibertat de moviments d'una persona. Entre els dispositius més habituals de subjecció hi ha els cinturons de llit, els cinturons pèlvics per les cadires, els arnès de pit o plafons per a les cadires, entre d'altres.

Llegit 67 vegades Darrera modificació el Dijous, 23 Novembre 2017 09:11

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar