Dijous, 14 Desembre 2017 19:43

La nova il·luminació de l'església de Sant Pau de Narbona d'Anglesola permetrà estalviar un 33% en la factura elèctrica

Valorar aquest article
(0 vots)
Moment del descobriment de la placa. Moment del descobriment de la placa. Laia Pedrós

L’església de Sant Pau de Narbona d’Anglesola ha estrenat aquesta tarda nova il·luminació interior la qual permetrà estalviar un 33% en la factura elèctrica al mateix temps que ressaltarà la bellesa arquitectònica i artística del temple. L’actuació ha costat 68.000 euros i ha estat finançada per la Fundació Endesa amb 37.500 euros i la resta amb aportacions de l’IEI, el Bisbat de Solsona, el consistori, la parròquia i les contribucions dels veïns.

La inauguració de la nova il·luminació ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Rosa Maria Mora; el director general de la Fundació Endesa, Carlos Gómez; la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i el bisbe de Solsona, Xavier Novell. L'alcaldessa ha destacat que "aquest projecte ha pogut ser una realitat gràcies a la col·laboració i esforç de tots" mentre que el director general de la Fundació Endesa ha assegurat que "treballem dia a dia per oferir el millor servei al territori tot i que per alguns mitjans de comunicació sembla que som els dolents de la pel·lícula".  

L’actuació, que ha durat uns tres mesos, ha consistit en la renovació integral de la il·luminació de la nau central de l’església, substituint les antigues làmpades de ferro de la nau central i fluorescents amb llums de led orientats als bancs i més suau sobre les voltes. Una il·luminació complementària situada sobre les mènsules dels arcs amplia el valor monumental de les voltes del sostre de l'església. 

Llegit 130 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Desembre 2017 06:31

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar