Dijous, 25 Gener 2018 17:21

Castellserà estrenarà una fira dedicada a l'horticultura els dies 21 i 22 d'abril

Valorar aquest article
(0 vots)
L'alcalde i la regidora d'Agricultura amb el cartell. L'alcalde i la regidora d'Agricultura amb el cartell. Laia Pedrós
Castellserà celebrarà els dies 21 i 22 d’abril la primera edició d’una nova fira, amb el nom 'Viu l'hort!', dedicada a l’horticultura. L'edil d’Agricultura, Mercè Perera, va explicar que “els horts s’han convertit en els últims anys en una activitat molt popular, no només entre les persones majors sinó també entre els joves, motiu pel qual creiem que era una bona oportunitat posar en marxa aquesta fira”.

El certamen, que impulsa la regidoria d’Agricultura de Castellserà, estarà dedicat a particulars, tant a principiants com a experts.

La fira ‘Viu l’hort!’ se celebrarà a la zona esportiva. El pavelló municipal es dedicarà a la part expositiva, que es complementarà amb nombroses activitats relacionades amb l’horticultura com a conferències sobre les llunes i la seva influència en els cultius, el compostatge, la poda, l’horticultura ecològica, les plantes aromàtiques i medicinals, entre d’altres. A la part exterior hi haurà un espai dedicat a tallers en els quals s’ensenyarà a plantar, fer cavallons i regar. El consistori no descarta ampliar el certamen a la resta del municipi amb exposicions així com organitzar unes jornades tècniques com a acte previ a la celebració de la fira. El alcalde, Marcel Pujol, va dir que l’objectiu és programar activitats relacionades amb l’horticultura durant tot l’any i fins i tot vincular a l’escola i a altres entitats. Pujol va apuntar que “hem creat una comissió de treball per aportar idees i organitzar la fira amb la voluntat que els veïns de Castellserà se la facin seva i aquells que ho desitgin puguin sentir-se partícips”.

La primera edició de la fira ‘Viu l’hort!’ compta amb un pressupost de 10.000 euros. Fins al 29 de març els expositors interessats en participar-hi poden fer la seva inscripció a la pàgina web www.firahorticultura.cat.

 

Llegit 85 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 Gener 2018 17:43

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar