Dimarts, 30 Gener 2018 10:02

Lloveras a Preixana: "Calcular l'adobat permet reduir un 50% els costos de producció"

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de la jornada al local de Sant Llorenç. Un moment de la jornada al local de Sant Llorenç. Laia Pedrós

El catedràtic de la Universitat de Lleida (UdL) Jaume Lloveras va assegurar ahir a Preixana que "utilitzar tècniques per calcular l'abonat permet reduir fins a un 50% els costos de producció" en els cultius extensius. Segons Lloveras, "aplicar molt abonat no incrementa la producció, per tant, aplicant el just mantens producció alhora que redueixes l'efecte contaminant i les despeses". Lloveras va assegurar que "en cultius extensius, en què la rendibilitat no és molt alta, és determinant calcular les despeses". El catedràtic de la UdL va dir que el cost de producció del blat de moro oscil·la entre 1.300 i 1600 euros l'hectàrea i que l'abonat es porta un 30% del total.

Aquestes declaracions van tenir lloc en la primera sessió de la 7a edició de les jornades tècniques de Preixana, que acabaran dijous amb una demostració de maquinària a camp. En la sessió d'ahir a part de Lloveras, que va tractar sobre el càlcul de l'abonament dels conreus extensius, va intervenir Ana Embid, del Servei Agronòmic Fertiberia Nord-est, que va donar a conèixer els diferents abonaments existents al mercat per al cereal. Embid va recomanar als agricultors "fer una analítica del sòl per conèixer les seves característiques i en base a aquesta informació ajustar al màxim el fertilitzant a les seves necessitats i a les del cultiu".

Per la seva banda, l'alcalde de Preixana, Jaume Pané, va posar en valor aquestes jornades perquè aposten per una millor transferència tecnològica i ofereixen als agricultors solucions per millorar la rendibilitat dels seus cultius.

Llegit 180 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar