Dimecres, 25 abril 2018 18:54

La Vall del Corb busca la diferenciació en els seus vins aprofundint en les arrels

Valorar aquest article
(0 vots)
La jornada tècnica va tenir lloc a Ciutadilla. La jornada tècnica va tenir lloc a Ciutadilla. Laia Pedrós

Una quarantena de persones van assistir el passat 20 d’abril a la jornada tècnica ‘Vinya, vins i territori a les Valls del Corb: Quina varietat he de plantar’, que va organitzar l’Escola Agrària de Tàrrega juntament amb l’Associació Vins del Riu Corb a Ciutadilla. 

Segons va explicar Pau Moragas, de l’entitat Vins del Riu Corb, “l’objectiu és definir la tipicitat dels vins que s’elaboren en aquesta subzona de la DO Costers del Sió per tal que els consumidors puguin identificar-los”. Així, en el transcurs de la jornada, els assistents van poder conèixer el caràcter comú dels vins que s’elaboren a la subzona Valls del Riu Corb. Per acabar va tenir lloc un tast guiat de tres vins elaborats amb macabeu a la part alta, mitjana i baixa de la zona. 

Una de les ponències va anar a càrrec del professor d’enologia a la Universitat de La Rioja, Juan Carlos Sancha, que es va mostrar optimista amb el sector i va assegurar que “en les varietats autòctones veig una bona oportunitat de negoci per a les empreses familiars”. En aquest sentit, Sancha va apostar “per aprofundir en les arrels i buscar la diferenciació”. Com a dades estadístiques, Sancha va explicar que al món hi ha un total de 6.154 varietats de vinya si bé només una quarantena formen el 80% dels vins que s’embotellen. Per aquest motiu, Sancha va insistir en “obrir les ments i innovar tenint en compte les arrels de cada territori”. El director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, es va expressar en la mateixa línia que Sancha i va dir que “la tendència de totes les DO és basar-se en les varietats de casa per ser diferents i únics”. 

Des de l’Escola Agrària de Tàrrega, el seu director, Ramon Cuadros, va destacar la jornada, que s’organitza des de fa tres anys, perquè “des del Departament d’Agricultura posem en valor la feina del territori facilitem a agricultors i viticultors la transferència tecnològica per ajudar-los a elaborar els millors vins”.

La subzona Valls del Riu Corb té plantades 1.700 hectàrees de vinya i l’associació reuneix 9 cellers. 

Llegit 62 vegades Darrera modificació el Dimecres, 25 abril 2018 19:11

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar