Dijous, 03 Maig 2018 18:10

Anglesola reparteix 12.000 panets de la Caritat beneïts per la Santa Creu per protegir-se de les pedregades

Valorar aquest article
(0 vots)
Centenars de persones han recollit els seus quatre panets. Centenars de persones han recollit els seus quatre panets. Laia Pedrós

Anglesola ha celebrat aquest dijous 3 de maig un dels actes amb més arrelats de les seves festes locals, el repartiment dels panets de la Caritat beneïts amb la relíquia de la Santa Creu, tradició que s'ha mantingut ininterrompudament des del segle XIII. S'han repartit uns 12.000 panets entre centenars de persones, la majoria veïns però també visitants de pobles propers.

La tradició diu que cal repartir quatre racions de panets per persona i doble ració a totes aquelles dones en estat de bona esperança. El sentit d'anar a buscar els panets és perquè hi ha la creença que el pa beneït preserva de les tempestes i els llamps. La gent els penja als arbres i a les cases per protegir-se de les pedregades.

Els panets, que elaboren tres forners de la vila i de Castellnou, tenen forma circular i pesen entre 50 i 60 grams, un total de 600 kg. Estan fets amb farina de blat, aigua, sal i sense llevat.

Els panets de la Caritat han estat beneïts al matí en el marc de l'eucaristia.

Cal destacar que aquest any es compleix el quart aniversari de la troballa d'unes relíquies i d'una segona creu, amb més valor, a l'interior de la creu del segle XII, quan aquesta es va obrir per a ser restaurada.

Llegit 187 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 Maig 2018 08:53

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar