Dijous, 14 Juny 2018 09:05

Els pelegrins sirians del Camí Ignasià, a Verdú

Valorar aquest article
(0 vots)
L'Associació Alba els va preparar el sopar. L'Associació Alba els va preparar el sopar. Laia Pedrós

Els 90 pelegrins sirians i europeus de Go Forward Europe, en el marc de la iniciativa 'Camins d'Hospitalitat, van recórrer ahir els 25 quilòmetres del Camí Ignàsia que separen els municipis del Palau d'Anglesola amb Verdú. Van arribar a aquesta localitat de la Vall del Corb cap a les 6 de la tarda i després dutxar-se i descansar, van sopar al Casal Verduní on voluntaris dels Amics de l'Associació Alba els van oferir gaspatxo i fideuà. Seguidament va tenir lloc un intercanvi cultural de danses. Avui està previst que sobre la 10 del matí arribin a Tàrrega, on seran rebuts al consistori i després es traslladaran a Montserrat amb autocar.

Un membre de l'organització, Quim Pons, va revelar que aquesta iniciativa pretén retre homenatge al jesuïta holandès Frans van der Lugt que va ser assassinat, als 75 anys, el 2014 per un grup armat a la ciutat d'Homs, al centre de Síria. El pare Frans van der Lugt vivia a Síria des de la dècada de 1969 i es negava a anar-se'n juntament amb altres civils de la ciutat convertida en camp de batalla. Pons va explicar que "considerava que havia de quedar-se per donar suport als seus veïns en aquells moments difícils".

El pare Frans van der Lugt organitzava llargues marxes, com la del Camí Ignàsia, perquè deia, segons Pons, "que després de compartir una llarga caminada, les persones canviem, ja no som les mateixes, hi ha una transformació per haver compartit el mateix projecte, haver-nose cansats junts, haver compartit coneixement ... ". Ara aquests joves pelegrins sirians i europeus, alguns a l'exili i la majoria procedents d'Alemanya, han volgut homenatjar al jesuïta assassinat amb aquesta iniciativa. Pons va destacar que "el més impressionant és que ho fan amb alegria i esperança, fet d'admirar tenint en compte que alguns d'ells carreguen amb dures històries".

 

Llegit 80 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar