PP
Dissabte, 22 Setembre 2018 15:13

Vilagrassa ret homenatge als seus infants amb l’escultura d'un ametller

Valorar aquest article
(0 vots)
Foto de família dels infants nascuts a Vilagrassa des que se celebrar la fira. Foto de família dels infants nascuts a Vilagrassa des que se celebrar la fira. Laia Pedrós

En el marc de la Fira de l’Ametlla, Vilagrassa ha homenatjat aquest migdia els infants que han nascut al poble des que se celebra el certamen, un total de 62 nens i nenes. Ho ha fet amb la inauguració de l’escultura ‘L’ametller de Vilagrassa’, acte multitudinari que, encapçalat per l’alcalde, Jordi Serés, ha comptat amb la participació de bona part dels infants i de les seves famílies així com amb representants de l’Associació de Terratinents i la Comunitat de Regants del municipi, que ha patrocinat l’escultura. De l’escultura de l’ametller pengen 62 fruits, cada un dels quals representa un d’aquests infants. El primer edil ha explicat que “cada any de la peça aniran brotant noves ametlles simbolitzant els naixements que hi hagi al municipi”. Per a Serés, “els infants són el fruit més preuat d’aquest ametller i de Vilagrassa ja que representen el futur del poble”.

L’escultura de l’ametller de Vilagrassa, que es troba a l'accés al carrer del Tricentenari des de la plaça del Sitjar, va començar a dissenyar-se l’any passat en el marc del certamen. Quatre forjadors de l’Anoia van crear l’estructura i les branques, de 400 kg de pes, i ara el jove Edgar Ferran de Tàrrega, que estudia a l’EASD Ondara, ha dissenyat les ametlles que pengen de l’arbre i una rèplica d’aquestes per cada un dels infants.

Si bé el dia central de la Fira de l’Ametlla no serà fins demà diumenge, aquesta tarda Vilagrassa s’agermanarà amb Agramunt amb la inauguració d’una exposició d’artistes de la capital del Sió i del pou de la plaça del Pou de Vilagrassa que és una rèplica de l’existent a la plaça homònima d’Agramunt. L’acte estarà presidit pel seu alcalde, Bernat Solé.

Llegit 143 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar