Dijous, 31 Gener 2019 10:11

Procés participatiu a Belianes per definir el disseny de la plaça dedicada a la Marxa Ecològica i per la Pau

Valorar aquest article
(0 vots)
Els escolars ja han dit la seva. Els escolars ja han dit la seva. Marxa Ecològica i per la Pau

Els organitzadors de la Marxa Ecològica i per la Pau de Belianes han engegat un procés participatiu per decidir com ha de ser la plaça del poble dedicada a aquesta iniciativa, que enguany compleix 35 anys. Aquest ha començat amb una diagnosi sobre quins han de ser els àmbits d’actuació i debat: finançament, enllumenat, enjardinament, entre altres. Els que obtinguin més suports, passaran a una segona fase, que serà formativa “per no participar des de la desconeixença”, segons explica l’organització.

S'hi pot participar per Internet i també presencialment en urnes que hi ha a les botigues del poble. La idea és que tothom es senti cridat a participar-hi, fins i tot els més petits. Per això ja s'ha fet la presentació del projecte a l'escola de Belianes i els infants ja han pogut dir-hi la seva. 

Posteriorment a aquesta fase, es crearan espais de debat per extreure conclusions i propostes concretes aplicables al projecte de remodelació de la plaça.

El projecte final serà exposat en públic el darrer diumenge de maig, coincidint amb la bicicletada de la Marxa Ecològica i per la Pau, que acostuma a reunir a unes 500 persones.

Les obres de remodelació no tenen data d’execució ja que posteriorment es realitzarà un procés d’anàlisi tècnica conjuntament amb l’Ajuntament de Belianes. Tot i això, la voluntat dels organitzadors és que comencin abans d’acabar el 2019. L’entitat, a més, pretén que també siguin dutes a terme pels propis participants del procés participatiu.

La Marxa Ecològica i per la Pau és una iniciativa que va néixer l’any 1984 i que pretén sensibilitzar i promoure el respecte al medi ambient i a la resolució pacífica dels conflictes. Ho fa a través de xerrades, tallers, sortides i altres activitats. La més destacada és la bicicletada (entre Belianes, Bellpuig, Vilanova de Bellpuig i Arbeca) que té lloc el darrer diumenge de maig.

Llegit 168 vegades Darrera modificació el Dijous, 31 Gener 2019 10:21

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar