Dimarts, 05 Febrer 2019 08:25

Preixana dedica les jornades tècniques al reg pressuritzat amb l'objectiu de millorar l'eficiència de l'aigua

Valorar aquest article
(0 vots)
Les jornades han començat aquest dilluns. Les jornades han començat aquest dilluns. Laia Pedrós

Preixana celebra aquesta setmana la vuitena edició de les seves jornades tècniques les quals enguany dediquen un monogràfic al reg pressuritzat. L'alcalde, Jaume Pané, ha destacat la importància que té per als agricultors conèixer els diferents aspectes tècnics a considerar per una millor eficiència en l'ús de l'aigua de reg, tant per les seves limitacions com pels costos i per oferir una millor qualitat de cada cultiu. 

Les jornades han començat aquest dilluns amb dues ponències sobre l'Oficina del Regant, amb seu a Tàrrega, i la gestió eficient de l'aigua com a eina destacada per produir aliments, aquesta última a càrrec de l'investigador de l'IRTA, Joan Girona. 

Aquest dimarts les jornes seguiran amb una xerrada de Xavier Guixà, enginyer agronòm d'Infraestructures.cat, que tractarà lels instal·lacions de reg per degoteix. Dimecres serà el torn de la científica Nery Zapata, que parlarà dels sistemes de reg per aspersió. El dijous s'organitzarà una taula rodona amb diferents ponents i el divendres, jornada de camp on els set principals fabricants d'instal·lacions de reg mostraran els seus productes. Les ponències tenen lloc al local de Sant Llorenç, a les 7 de la tarda. La jornada a camp es celebrarà en horari de matí. 

Les jornades de Preixana estan organitzades per l'Ajuntament, el Departament d'Agricultura de la Generalitat, la Cooperativa d'Ivars d'Urgell i Fira de Mollerussa. Compten també amb la col·laboració de l'IRTA, Infraestructures, cat, Oficina del Regant, Aigües del Segarra-Garrigues, CSIC i diferents fabricants i distribuïdors de materials d'equipaments de reg.

Preixana rega actualment del Canal d'Urgell, que requereix una modernització per adaptar-lo a les necessitats actuals dels agricultors, i del Canal Segarra-Garrigues. En aquest darrer cas però de les 2.000 hectàrees que abarca, totes es troben en ZEPA i un miler estan excloses del reg. La resta només poden optar a reg de suport de les quals en aquests moments l'aigua arriba a una trentena on hi ha cultius arbrats: olivera, ametller i vinya. 

 

 

 

Llegit 86 vegades Darrera modificació el Dimarts, 05 Febrer 2019 08:38

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar