Dimecres, 06 Febrer 2019 08:32

El Vaticà va investigar per presumpta pederàstia el mossèn d’Arbeca i d'almenys 6 pobles de la Vall del Corb

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge d'arxiu de mossèn Josep Maria Font. Imatge d'arxiu de mossèn Josep Maria Font. Aigua Viva

El Vaticà va investigar per presumpta pederàstia el mossèn Josep Maria Font Solé, rector de la parròquia de Sant Jaume d’Arbeca, que també oficia missa a Els Omellons, a les Garrigues, així com a diversos pobles de la Vall del Corb, a l’Urgell, com Sant Martí de Maldà, Maldà, Belianes, Nalec, Rocafort de Vallbona i El Vilet, segons avança el diari Segre

El Vaticà va investigar dos capellans del camp de Tarragona després de ser alertat per l’Arquebisbat de Tarragona: Josep Maria Font Solé i Francesc Xavier Morell, aquest últim va exercir fins ahir com a rector de Constantí. Font i Morell van ser denunciats els anys 2015 i 2016, respectivament, per suposats tocaments a menors. Els dos mossens van ser apartats durant un temps de les seves funcions com a sacerdots i van ser destinats al monestir de Poblet i a Roma, respectivament, segons avançava Tarragona digital, el mitjà de comunicació que ha tret a la llum aquests nous casos de pederàstia a l’església catòlica.

Després però els dos capellans es van incorporar a nous destins, Josep Maria Font va ser nombrat mossèn de les parròquies de les Garrigues i l’Urgell esmentades anteriorment el mes de juliol de l’any passat. 

El diari La Mañana publica que mossèn Josep Maria Font va néixer a Constantí l'any 1954 i va ser ordenat sacerdat a Constantí el 1982. Mossèn Font va tenir els primers problemes el 2011, quan el Departament d'Ensenyament el va apartar com a professor de religió quan exercia a Cabra del Camp, ja que uns altres professors el van sorprendre tancat en una habitació amb dues nenes, germanes, sobre la falda, que va argumentar que estava tranquil·litzant. El 2015, com a rector de Cambrils, va ser sobtadament apartat arran d'una denúncia per presumptes abusos sexuals a menors, fet que va dur al Vaticà a iniciar una investigació. 

Llegit 105 vegades Darrera modificació el Dimecres, 06 Febrer 2019 08:50

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar